點解金甲龍獸會做到皇家騎士既?

1001 回覆
119 Like 7 Dislike
點解戰鬥暴龍獸咁勁都做唔到皇家騎士?

有omega係到,有比較
同埋一定要聖騎士型先做到

撘單問下 examon邊忽聖騎
諗極都唔明點解戰鬥暴龍獸做唔到皇家騎士
唔好話乜抗物抗都打唔贏邊隻
我講梗01太一果隻
最勁果隻呀

講太一個隻更加廢 連x抗都無遠遠比唔上劇場版個隻 勝利暴龍獸同閃光暴龍獸都已經勁過佢 0102入面戰績仲要唔係好

太一果隻點會廢
佢可以秒殺鋼鐵海龍獸同機械邪龍獸

戰暴打龍有攻擊加成

拎鋼鐵海龍獸同機械邪龍出嚟做戰績怕唔怕比人笑 本身戰鬥暴龍係龍族克星 無論邊隻既戰暴都輕鬆屌打龍族 仲要鋼鐵海龍獸同機械邪龍係究極體下面只係中下游 要講戰績05閃暴仲撚勁 單挑皇騎同打撚死貝爾菲獸 淨係睇過01 童年大撚過你老母個閪就咪衝出嚟柒

戰暴打龍帝呢
我講梗01太一果隻
最勁果隻呀

講太一個隻更加廢 連x抗都無遠遠比唔上劇場版個隻 勝利暴龍獸同閃光暴龍獸都已經勁過佢 0102入面戰績仲要唔係好

太一果隻點會廢

戰暴打龍有攻擊加成

拎鋼鐵海龍獸同機械邪龍出嚟做戰績怕唔怕比人笑 本身戰鬥暴龍係龍族克星 無論邊隻既戰暴都輕鬆屌打龍族 仲要鋼鐵海龍獸同機械邪龍係究極體下面只係中下游 要講戰績05閃暴仲撚勁 單挑皇騎同打撚死貝爾菲獸 淨係睇過01 童年大撚過你老母個閪就咪衝出嚟柒

戰暴打龍帝呢

所以龍族克星一早淪為笑話 仲要係官方認證
我講梗01太一果隻
最勁果隻呀

太一果隻點會廢

戰暴打龍有攻擊加成

戰暴打龍帝呢

所以龍族克星一早淪為笑話 仲要係官方認證

當攻擊加乘咁理解囉
假膠到咁都有人理
有冇人可以解釋下混沌獸係點合返黎
同埋龍仔獸到底出處係邊?

1.番長獅子獸+暗龍獸
2.10週年獸 初登場好似係部街機黎

我玩game係番長獅子獸+暗龍獸=混沌獸

出處係咩意思,初登場?

1.番長獅子獸+暗龍獸

1.上面張圖唔係話敵對架咩?點解會合左
2.果陣就係玩carddass無啦啦見到隻咁既野唔知乜黎
唔計xroswar
歷代動畫最渣既主角最終進化型係帝皇龍甲獸定閃光暴龍獸爆裂形態?

點計最終進
單一主角?唔包同伴力量?
戰暴 金仔 真紅蓮 火龍獸 閃光暴龍獸爆裂形態
自已揀

如果咁計一定係火龍啦
睇下前5代係xroswar出現嗰集你就明火龍有幾撚廢 唔講以為佢係完全體

到依家我都仲係覺得火龍獸只係完全體最高級
凱撒暴龍先係究極體

真紅蓮>閃暴爆裂形態>>>>>戰暴>金甲>火龍

全部爆裂形態都好型

開頭都好d 後尾出果d根本只係色違

鴉神同閃暴爆裂形態
好想佢出04講古代十闘士

套電影出得兩隻

04 個世界級係寫得好神秘 但唔明點解唔講埋 古代十隻野
03 個故仔寫得最連貫
01就真係賣冒險同結局甩帽
04唔出哂十隻野真係好鬼唔過癮

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

之前唔知係邊到睇過話1-5其實同一世界觀

1.番長獅子獸+暗龍獸

1.上面張圖唔係話敵對架咩?點解會合左
2.果陣就係玩carddass無啦啦見到隻咁既野唔知乜黎

1.話就敵對 但係對番長黎講所有唔係佢地心中ge正義都係敵對
D團又唔知做乜 重乜資料
另外混沌獸係bug黎

通常聯展進化的時候,兩個數碼獸互相的數碼核會完全融合,脫胎換骨成為全新的數碼獸,不過混沌獸在合步進化前的數碼獸各自保持自己的數碼核,以非常不完全的狀態維持著自己的樣貌。混沌獸有個「不可能存在」的數碼獸代碼名,在數碼世界的「中心原理(Central Dogma)」裡是絕對不可能的特異(漏洞,Bug)。因為是極其不穩定的存在,所以壽命非常短,推測是因為數碼世界的管理系統所放出的排除漏洞程序的運行而壽命會變短。如外觀所見這個混沌獸是番長獅子獸與暗龍獸合步而誕生,雙臂可以看到各自數碼獸的面貌。必殺技是用「番長臂」上裝備的「BAN-TYO刃」施展無敵的一刀兩斷「霸王兩斷劍」,以及從「暗龍臂」上裝備的「千兆刺殺炮(Giga Stick Cannon)」中打出自身數碼細胞的「黑暗日珥」。

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

之前唔知係邊到睇過話1-5其實同一世界觀

呢個只係xwar漫畫版設定
暴龍卡好似奧法加劍勁過金剛武神獸
暴龍卡好似奧法加劍勁過金剛武神獸

無得咁計嘅,金剛出先,第一張金卡先990,alpha b都1060

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

根本數碼暴龍個世界觀有大把故事可以講 但都可以整到tri咁柒
記得以前coco有套漫畫叫激鬥數碼暴龍之類咁嘅嘢 搵咗好耐都搵唔到

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

根本數碼暴龍個世界觀有大把故事可以講 但都可以整到tri咁柒

本身多野講但亂到九彩呢
單講動畫
由0102四聖獸
到04十鬥士六翅獸(加埋三大天使)
到05皇家騎士世界樹(仲有其中一個十二神亂入)
之後仲有恒常性
中間設定衝突都唔少
你要搞番順佢唔整次大REBOOT都唔掂
但佢根本就係見邊個受歡迎就谷個個算
屌你皇家騎士世界樹明明同01關係根本係冇咩
TRI都要夾硬寫埋入去
咁有咩方法唔生硬
邊度搵到咁多關於數碼暴龍既資料

真心問,基爾獸到紅蓮唔係都係病毒種咩
搭單問,01火牆係乜,另一邊又係咩世界(以Network/電腦計)

套電影出得兩隻

03 個故仔寫得最連貫

本身多野講但亂到九彩呢
單講動畫
由0102四聖獸
到04十鬥士六翅獸(加埋三大天使)
到05皇家騎士世界樹(仲有其中一個十二神亂入)
之後仲有恒常性
中間設定衝突都唔少
你要搞番順佢唔整次大REBOOT都唔掂
但佢根本就係見邊個受歡迎就谷個個算
屌你皇家騎士世界樹明明同01關係根本係冇咩
TRI都要夾硬寫埋入去
咁有咩方法唔生硬

鬼咩,啲作者亂鳩咁搞個設定
一啲責任心都冇

好心整合哂啲設定先寫故啦,
一句平衡世界就算撚數,越搞越多 bug

同寫高達故嗰班一撚樣

真心問,基爾獸到紅蓮唔係都係病毒種咩

病毒種聖騎士型
Omega x好alpha對打好似唔會有結果
Alpha招技好似係不斷rewind

一個代表開始 一個代表終結
但係Omega X既X factor來源係黎自Alpha
所以感覺上好似Alpha勁過Omega X少少

佢兩個真係好難比,但金甲龍獸最廢就肯定啦,比帝皇龍甲獸做仲好

但係見過d post話白帝係創立皇家騎士個個
不過認同最廢肯定係金甲龍

最廢一定係顱骨

輸左比大門大獸姐 唔代表佢最廢 只係對手太強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞