點解金甲龍獸會做到皇家騎士既?

1001 回覆
119 Like 7 Dislike
金甲龍件甲好似係數碼世界最硬合金造成
佢係咁多隻最高防,所以佢得防禦力,注定係俾人打果個
另外件甲好似有奇蹟力量,所以佢先入到

Btw如果照樓豬講,應該得alpha同omega X有資格做皇家騎

果舊合金其實好普遍
一半皇騎都有

時之數碼合金, 咪就係01既時候鋼鐵悟空獸全身既金屬, 果時佢自己話我全身都係最硬既數碼合金, 之後祖頓獸飛左佢個鎚仔果去, 之後佢個身裂開左, 祖頓獸話佢把鎚仔都係用數碼合金做
https://baike.baidu.com/item/%E6%97%B6%E4%B9%8B%E6%95%B0%E7%A0%81%E5%90%88%E9%87%91

混沌龍獸嘅合金仲勁
六翅獸都只係完全體夠可以做7魔王啦

Btw 奧法勁d定金剛武神獸勁

睇過外國有段片話係金剛武神
金剛武神好似係為左打贏一個唔知咩魔王而出現
但唔係六翅獸

路西法獸點同呀
特登設定佢係完全體但做到7大魔頂端就係襯返「傲慢」之名
好鐘意數碼暴龍post
金甲龍招大技叫奇蹟能量光(炮)
可以帶來奇蹟
其實我個人覺得咁樣玩撚哂
可以帶來奇蹟

果時二手輔隻金甲龍獸要靠蟲蟲獸先出到依招KO基米拉獸

Btw如果照樓豬講,應該得alpha同omega X有資格做皇家騎

究v 完全體夠贏omg

原版太一嗰隻v龍獸係古代種,再加埋訓練員係真正嘅太一所以先咁勁
情況就好似二手輔嗰隻用鼻涕獸靠嚇進化嘅v仔ex咁,都係古代種,但配埋二手輔就廢撚到仆街,隻v仔喺前傳game同秋山遼拍檔嗰陣就好撚勁

巴打知唔知邊到睇到v龍個漫畫,細個coco好似有連載

https://tieba.baidu.com/p/1273580902
引戰題
alpha定 omega X 隻揪邊個贏

Omega X > Alpha > Omega
玩緊dmo 路過睇大戰
可以帶來奇蹟

數暴界既大雄,好似好廢,但係次次都有救星

果舊合金其實好普遍
一半皇騎都有

有唔同類架個合金
見佢係主角咪塞個位比佢囉
btw,好似係屈防

果舊合金其實好普遍
一半皇騎都有

有唔同類架個合金

但金甲龍獸的確係用緊最普遍果隻
金x先有gold

究v 完全體夠贏omg

原版太一嗰隻v龍獸係古代種,再加埋訓練員係真正嘅太一所以先咁勁
情況就好似二手輔嗰隻用鼻涕獸靠嚇進化嘅v仔ex咁,都係古代種,但配埋二手輔就廢撚到仆街,隻v仔喺前傳game同秋山遼拍檔嗰陣就好撚勁

巴打知唔知邊到睇到v龍個漫畫,細個coco好似有連載

https://tieba.baidu.com/p/1273580902

Thx ching

路西法獸點同呀

第一次聽呢個講法
金甲龍有名為奇蹟ge bug技
講撚哂

路西法獸點同呀

第一次聽呢個講法

但合理
數碼世界行運超人
因為v龍見佢同族
同白帝又有啲關係
奧米加又係佢師兄
咪比佢入黎攞下長糧囉
仲記得暴龍機 用一次就會爆甲之後無得用
Omega x好alpha對打好似唔會有結果
Alpha招技好似係不斷rewind
Omega x好alpha對打好似唔會有結果
Alpha招技好似係不斷rewind

一個代表開始 一個代表終結
但係Omega X既X factor來源係黎自Alpha
所以感覺上好似Alpha勁過Omega X少少
最廢既皇家騎士係邊隻
可以帶來奇蹟

果時二手輔隻金甲龍獸要靠蟲蟲獸先出到依招KO基米拉獸

二手輔打果隻基米拉獸已經係降LV版, 只係完全體
秋山遼打果隻係究極體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞