[背囊撚] 仲煩緊揹咩背囊嘅巴絲入一入黎

1001 回覆
44 Like 12 Dislike

而家個missionworkshop好鍾意,不過想搵個輕啲同無咁易揹到熱同出汗嘅換下,所以睇下呢個post
我上面隻ks ultralight gear都應該幾啱咁
不過呢度應該無乜人用過

Urban usage嘅背囊好似無咩邊隻係輕喎
户外就一定有
睇你攞黎做咩多
Ks我訂左

幾時訂的?
咩款?

同埋都想搵個腰包用下
不過樣子ok得黎又裝得下野嘅好似唔多咁
有睇過urban tools的腰包,唔知有無其他選擇呢

十月頭
Ks50
我自己用緊life behind bars tiny Houdini

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

至少放到銀包,鎖匙,紙巾,八達通,尿袋,usb線,耳機加電話之類咁
樓主又係我

我煩緊gr1 26l 定gr2 34l 好 本身決定左gr2, 貪旅行咩一兩日行李都無問題,但又擔心every day carry 黎計gr2太厚 有無識人用過有用後感

利申1米77 90kg

Urban usage嘅背囊好似無咩邊隻係輕喎
户外就一定有
睇你攞黎做咩多
Ks我訂左

幾時訂的?
咩款?

同埋都想搵個腰包用下

十月頭
Ks50
我自己用緊life behind bars tiny Houdini

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

至少放到銀包,鎖匙,紙巾,八達通,尿袋,usb線,耳機加電話之類咁

但我用呢個裝到哂你講嘅野喎
仲有位剩
樓主又係我

我煩緊gr1 26l 定gr2 34l 好 本身決定左gr2, 貪旅行咩一兩日行李都無問題,但又擔心every day carry 黎計gr2太厚 有無識人用過有用後感

利申1米77 90kg

Sor ar原本就諗住打下對invisible backpack同goruck嘅睇法
不過呢幾日忙左啲
咁樣嘅
Edc 黎講gr2都一定係太厚同太大
但係旅行黎講我會揀gr2
但如果係我,我會揀gr1做日常使用,揀過個第個34L-40L做旅行
但夾硬要講gr2極度不適合做edc
你個膊頭會好快崩潰(幾重)
睇你自己著重邊面,旅行多?定edc多?

Ps gr0/1先係edc王者

幾時訂的?
咩款?

同埋都想搵個腰包用下

十月頭
Ks50

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

仲有位剩

睇圖淨係我銀包都放唔落喎
樓主又係我

利申1米77 90kg

Sor ar原本就諗住打下對invisible backpack同goruck嘅睇法
不過呢幾日忙左啲
咁樣嘅
但如果係我,我會揀gr1做日常使用,揀過個第個34L-40L做旅行

我本身用緊Nike ba3193 29l既(圖入面同款)主要edc,間中去旅行放低gip 裝一兩日衫咁,係驚26l 仲細左仲唔見洗

同埋都想搵個腰包用下

十月頭
Ks50

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

仲有位剩

打錯名添
Hehe

同埋都想搵個腰包用下

十月頭
Ks50

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

仲有位剩

The musette hip pouch先啱

十月頭
Ks50

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

仲有位剩

都估到
其實lbb之前都一直有睇
不過見review話佢peloton啲造工麻麻,同埋話asphalt隻扣開關唔方便咁
個hip pouch都諗過買,不過無論幾時睇都係無貨 (有又唔啱色)
法國My Utility Bag 防水防磨+舒適壓模背墊
https://unwire.hk/2017/10/30/myutilitybag/shop_guide/
樓主又係我

利申1米77 90kg

不過呢幾日忙左啲
咁樣嘅

我本身用緊Nike ba3193 29l既(圖入面同款)主要edc,間中去旅行放低gip 裝一兩日衫咁,係驚26l 仲細左仲唔見洗

將啲野分類然後執袋會令你多啲位放其他野
以我而言,27L夠哂你上面講嘅用途
Search how to pack thgs in a modular way

呢個太細了吧
放腰喎

你要幾大

仲有位剩

都估到
不過見review話佢peloton啲造工麻麻,同埋話asphalt隻扣開關唔方便咁
個hip pouch都諗過買,不過無論幾時睇都係無貨 (有又唔啱色)

造工麻麻係唔會發生嘅
因為我買左同無發覺有造工嘅問題
但你話開關問題我就覺得係個人嘅問題,我自己唔特別覺得唔方便
個背囊唯一挑剔嘅係佢唔夠純黑

你要幾大

仲有位剩

都估到

造工麻麻係唔會發生嘅

仲有lbb不嬲搶手,同埋友善提醒一句,佢個野壞左架
Ps I mean email me when it is available個function
我個人建議你send email問幾時available 叫佢俾個approximate restock date你
樓上有巴打貼左mixed works出黎, 個falcon好正但好貴

仲有位剩

都估到

造工麻麻係唔會發生嘅

仲有lbb不嬲搶手,同埋友善提醒一句,佢個野壞左架
Ps I mean email me when it is available個function
我個人建議你send email問幾時available 叫佢俾個approximate restock date你

巴打 求推介
裝 MacBook bro 13"
Canon 6D 加支廣角鏡
Sony A7ii
要裝曬呢啲野 個款唔想咁薯真係好難搵
最好側邊有一格可以就咁拎部相機出黎 會快好多 旅行用都方便啲

如果有啱款我會好感激你
巴打 求推介
Sony A7ii
最好側邊有一格可以就咁拎部相機出黎 會快好多 旅行用都方便啲

如果有啱款我會好感激你
樓上有巴打貼左mixed works出黎, 個falcon好正但好貴

1000d condura + xpac liner 差不多
唔算貴
真心的
巴打 求推介
Sony A7ii

如果有啱款我會好感激你

Peak design everyday backpack 功能上完勝,係重左d
巴打 求推介
Sony A7ii

如果有啱款我會好感激你

Peak design everyday backpack 功能上完勝,係重左d

Peak design啱啱發佈左新背囊 2018準備又一浪新背囊
巴打 求推介
Sony A7ii

如果有啱款我會好感激你

Peak design啱啱發佈左新背囊 2018準備又一浪新背囊

有新袋咩?
巴打 求推介
Sony A7ii

如果有啱款我會好感激你

有新袋咩?

未放上store 呀 我睇到相咋

我幫你上rakuten睇左,但剩係得非官方嘅retailer有得賣其他色,所以要睇你點
同埋會唔會desktop website禁到呀?
佢唔似有block國外ip喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞