[背囊撚] 仲煩緊揹咩背囊嘅巴絲入一入黎

1001 回覆
44 Like 12 Dislike
fjallraven 狐狸仔
企鵝chums
有幾個問題想問銅巴 希望你可以一一解答下 俾d意見。
1.orbit gear back pack好冇用 ?防水性能如何 ?如果運到香港大概幾錢?

2.你對klattermusen既mimer22有冇咩睇法?例如舒適度,防水方面。

3 依個唔係back pack問題 想買個幾l既小腰包?你覺得ms 既hip monkey好定係 klattermusen既fimmafang 2.0好?
(都係放下鎖鑰 銀包 紙 水樽)

利申:用緊ms asap 但係想換唔同袋換下
1.8高 瘦底 平時都係裝下書 水樽 薄嬲
筆直一千 希望可以防水 追左兩個post 睇左你既 介紹 對orbit gear backpack好有興趣 希望銅巴唔好嫌我煩 可以解答我問題或者推薦下適合我既袋
唔會嫌你煩嘅 有追po點會屌
1.好就好嘅 backpack material係用靚少少嘅料,所以佢地成本幾高,但係唔知點解又唔擺啲時間研究下個背負系統。唯一缺點就係會揹得有少少奇怪,太貼背 同埋個torso太短。防水我諗你唔扔落水應該大致無問題,同埋唔好淋超過一個鐘嘅大雨,應該ok。大部分背囊都係咁,weatherproof都有佢極限。
2. 我無用過klättermen呀,但幫你上左個官網,我估防水能力唔高,最好唔好拎佢黎淋雨,如果入面有電子產品,就更要小心啲。tpu coating好似仲要比較易老化
3.個人覺得就咁睇klättermusen好似個樣好啲

可以等下orbit gear 啲背囊嘅
再唔係睇下black ember
我覺得都唔差
唔知幾時有樓主嘅ks ultralight gear review睇呢
爸打係邊到買or訂? 之前行過旺角D店都無入呢款,想買枯葉色 同埋可唔可以影1,2張實物相,我驚D色同網上人地影既有好大出入
Thx 銅巴 好詳細
因為orbit 佢依家冇backpack 所以我想知佢一個背囊 換番hkd大概幾錢 如果到香港大概要幾錢 我指袋連運費 雖然見佢話free ship to hk 係送到屋企都free shipping cost?
https://www.indiegogo.com/projects/lifepack-hustle-collection-backpack-and-shoulder-powerbank-solar#/comments

呢個點睇 好似幾型,但未試過買呢d kickstarter產品....會唔會好伏? 同埋呢款同rains俾邊個好d?
https://www.indiegogo.com/projects/lifepack-hustle-collection-backpack-and-shoulder-powerbank-solar#/comments

呢個點睇 好似幾型,但未試過買呢d kickstarter產品....會唔會好伏? 同埋呢款同rains邊個好d?

香港有無得買?定要去佢官網訂
我訂,個運費都幾貴下
mtld 有40% off !!!!

睇左好耐 最後決定買呢款
https://zh.zalora.com.hk/fjallraven-kanken-dark-olive-raven-20--backpack-%E7%B6%A0%E8%89%B2-4613818.html/

新年前有得用 爽呀
有coupon 下連運5舊幾
zalora 都要8舊幾
想問下巴打知唔知muji邊間分店齊背囊款
好似好多間都冇咁
我都覺得格唔夠
前格唔太好用,不過真係幾靚
想問下有咩日本牌子推介?

最近有睇fire first 而個牌子,請問佢算唔算出名?
好似24 hour only 不過成日都有30% off
你預四百幾背囊 兩舊運費,最多七百。佢話免運費係啅頭嘅,之前兩舊運費,而家係將嗰兩舊整落去個價錢。變相個名好似好聽左
你預一千就咩配件連背囊連運費咩都齊
等我呢幾日病好翻先得閒寫啲
但揹左幾次露營,除左佢個comfort limit一定比osprey低,其餘大概一致好評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞