[背囊撚] 仲煩緊揹咩背囊嘅巴絲入一入黎

1001 回覆
44 Like 12 Dislike
銅鶴巴請教吓,本身用緊PD Everyday backpack 20l。其實唔錯嘅,但肩帶設計太薄,揹耐咗膊頭會好攰,同埋本身個袋未裝嘢都成2.9磅左右有啲重。

咁我一般會着Smart Casual為主,大約米八左右。平時個袋返公司就普通水樽、電腦啦。

但有時出去要拎相機、DV、手咪、腳架咁。都要裝多嘢,所以要求個袋都起碼20 ~ 30l左右。

其實睇上個Post,最初係睇中介紹Life behind bars嘅Asphalt。但啱啱再睇清楚個重量,淨重都就4磅 

銅鶴巴仲有無其他,款Smart好揹嘅大容量背囊介紹 

可能真係個肩帶薄嘅關係,同埋理論上3磅都唔算太重城市背囊黎講
我個人覺得Peloton asphalt就唔算smart casual嘅
可以睇下black ember嘅背囊嘅 我自己有gen03,smart casual首選
同埋我揀個最好樣嘅,black ember暫時首選,無其他牌子夠佢爭。但你話重量黎講,我就咁望下官網,好似無提,個人估中等重量。但係我個gen3開心使用,唔特別重同唔舒服33L full load之下。。
腳架記得外掛

銅鶴巴,其實我只係講我自己咩衣着為主。其實就算揹Mystery Ranch我都應該Carry到,所以個袋好睇實用舒服就夠,唔使個款Smart嘅 

另外想問吓,LBB嘅Rolltop同Asphalt主要有咩大分別?我睇外型同容量都差唔多 

Black ember睇過?
Peloton asphalt就係金屬版同埋好似啲料再靚啲 rolltop就係膠扣normal edition

Gen03全線Sold Out,同埋Thanks Giving都唔覺LBB有折 

印尼牌子唔會做美國節日架嗎 除非美國代理商

Hooks avenue 睇下
但預貴一節
主要番學同打波要用
放到筆記書一套波衫鞋外套
求推介
除咗冬甩池呢個公廁牌之外
重有冇其他陀地嘢可以留意下?
我想問下巴打有冇啲類似Adidas ops咁嘅間格袋,奈何實在太公廁,如果唔喺實買
香港有無地方有Peloton asphalt現貨睇到?
巴打你推介完之後,orbit R102 sold out

觀塘

觀塘

有無地址
我就咁 google 觀塘都唔知道邊間舖頭

laosmiddle?

觀塘

有無地址
我就咁 google 觀塘都唔知道邊間舖頭

今年新年願望係希望人人識用google 人人有女溝
巴打你推介完之後,orbit R102 sold out

Haha
係架
仲有以我所知 我估佢restock都係最多30件到 所以我建議你都係set佢個網做首頁 等你日日mon住
我遲啲都可能會買佢個xpac version r201

唯一淨係留意到fordma
但上面有巴打話佢唔襟,就咁睇唔覺佢特別易爛,或者上面位巴打拎佢黎粗用上山又落水掛
我想問下巴打有冇啲類似Adidas ops咁嘅間格袋,奈何實在太公廁,如果唔喺實買

the north face
有冇巴打知香港邊度有MILLICAN?

旺角 好似見過

旺角 好似見過

我係呢間買過

廢事比人話打手了
btw, black friday買左5.11 rush12

冬甩新袋個樣幾得

冬甩新袋個樣幾得

個款堅合心水,下星期去睇睇現貨,應該人即買
爬左陣文 invisible backup one同rolltop都幾吸引
巴打們有咩評價

啱唔啱矮仔

怕太大我見佢有個ONE MINI
利申我都未用過, 一齊等用過既巴打覆

啱唔啱矮仔
想問下 想買個背囊出街 會咩重野 放15.6寸電腦 想要多格 有蓋係頂(唔知點形容)

感謝巴打分享
諗緊買mystery ranch既3day定Coulee40好,銅巴會點衡量呢兩個選擇?
我主要想用黎出下短途旅行(3-5日)
thx!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞