[背囊撚] 仲煩緊揹咩背囊嘅巴絲入一入黎

1001 回覆
44 Like 12 Dislike

如果三八以上夾幾錢位?

我都有興趣

我都有興趣要個黑色

黑色+1

有無巴打開團

LM

有興趣

我試下攪個團啦 計好哂平均分個cost, 但因為銀碼大,如果真係攪得成 都要巴打們入左錢先。

如巴打同意就add 我 tg https://t.me/MrRooo
仲有無人會咩visvim

個款好好睇 襯斯文sporty都得
係貴d
爬左陣文 invisible backup one同rolltop都幾吸引
巴打們有咩評價

巴打 我係絲打
身高一米五多dd所以唔想買太大既
但係翻學帶Lenovo電腦 15寸多DD
好難買背囊呀:(

唔想買公廁kanken jansport anello

有時會行山露營打波 如果可以夠25L左右應該會幾方便
不過都會帶黎出街架
你有咩推介呀:)

我好窮架lol 最好一個袋可以易襯d可以用耐d

香港人其實幾怪 以為一個牌子得1,2款袋咁....
其實同牌子都有好多款式
KANKEN 只係 FJALLRAVEN 入邊咁多貨品中其中一項
佢強行係 戶外野...行山落雪露營野 全部都幾高質 用料 造工都好的
佢D背囊 除左KANKEN 仲有 大至60升行山款
輕鬆戶外款都有好多選擇的

jansport anello 都有高階少少背囊
可以搵下 有D都幾唔錯
但材料就都仲係一般

即使同型號都會有變化 唔會撞到七彩

好似呢隻咁 應該無乜人見過
KANKEN NO.2 15" ALL BLACK

真野d料係跣水,落雨濕左d水係表面睇落好濕個零鐘後已經乾晒。No1超多假野,no2 轉左皮牌無乜假。仲有見過章係繡花章,唔知係咪圖中果隻呢

Fjallraven 我鐘意佢褲 同 外衣多D
對佢材料有少少研究 可以交流下
佢背囊一般kanken 係用隻尼龍料 再 外層上一層蠟 所以用耐左有一浸灰色霉咁ga野 其實係蠟黎
no.1 同 no.2 應該係同一隻料 不過no.2厚身D 原本尼龍料混合30%棉 叫做G-2000
no.2 有雙層蠟
no.1 唔清楚
no.2隻料比普通kanken襟好多 造工都好好多 跣水能力亦更強
佢好多褲同大褸都用呢隻料 著左2年都新ga一樣
刺繡果隻kanken 係環保料黎
無用過黎造衫 未著過 唔清楚

怕撞色 可以試no.2 好少人知
呢個牌子 背囊我推薦
女仔: no.21 mini/small 用g-2000料配大量高質真皮

真假其實睇用料最易分
佢D料上有蠟 成日全新 D角位都係運送時磨到出白色粉 / 熱力溶蠟時黑左一點
個觸感都係摸上去有浸蠟
真係驚去專門店 香港得一間係銅鑼灣
同埋間鋪唔只kanken袋 ,有賣同牌子其他野就穩陣好多
佢其他野唔興 無老翻的

反而想請教,如何清走舊蠟?
有個Foldsack No.2早幾年前買,上過一次蠟,但可能太多依家boom曬,試過風筒溶返都係咁,定學佢衫個做法用熨斗?

Rucksack No.21 Mini 係好野呀,始終識瑞典朋友,佢心目中Kanken一定係細個返學用,硬係奇怪亞洲會咁興大人出街用
Fjallraven

用緊Raven 20L

有個Foldsack No.2早幾年前買,上過一次蠟,但可能太多依家boom曬,試過風筒溶返都係咁,定學佢衫個做法用熨斗?

Rucksack No.21 Mini 係好野呀,始終識瑞典朋友,佢心目中Kanken一定係細個返學用,硬係奇怪亞洲會咁興大人出街用

你想清走就 用野刮走/洗走佢(背囊儘量唔好洗啦) 但會減弱跣水能力
如果係想溶返落去 就用熱力
熨斗 會好D
風筒唔係隻隻出到咁高溫
大約70度就夠晒溶d蠟入返去
我係會買佢舊蠟 補返上去 加強跣水

其實係歐美都好興kanken呢款袋
不過佢地男人好少揹原版
一般用big/15"/17" 大size型號先型
classic 條帶太幼 岩女仔多D

你想清走就 用野刮走/洗走佢(背囊儘量唔好洗啦) 但會減弱跣水能力
如果係想溶返落去 就用熱力
熨斗 會好D
風筒唔係隻隻出到咁高溫
大約70度就夠晒溶d蠟入返去
我係會買佢舊蠟 補返上去 加強跣水

其實係歐美都好興kanken呢款袋
不過佢地男人好少揹原版
一般用big/15"/17" 大size型號先型
classic 條帶太幼 岩女仔多D

我就係用佢舊greenland wax上,但似乎上太多,有d唔均勻,加埋又用左兩年幾,有d位都灰同白左,咁今晚試下熨斗搞

我反而無咁多野裝,又唔想用kanken,執左個rucksack no.21 mini - 係條帶太短
http://youtu.be/41e53FQnQiA
睇多次真係有啲吸引咁

有無巴打搞團買呢個

的確幾吸引咁,但肩帶好似有啲薄?

幾錢

有啲興趣

呢個有無人開團
樓主又係我 我見huckberry有gr1 coyote brown, 想問下huckberry係信得過既網站?
爬左陣文 invisible backup one同rolltop都幾吸引
巴打們有咩評價

咩rolltop
巴打 我係絲打

不過都會帶黎出街架

其實同牌子都有好多款式
KANKEN 只係 FJALLRAVEN 入邊咁多貨品中其中一項
佢強行係 戶外野...行山落雪露營野 全部都幾高質 用料 造工都好的

可以搵下 有D都幾唔錯
但材料就都仲係一般

通病黎
所以第一個po我會係咁扔背囊名出黎 但其實我扔嘅係brand,扔扔下灰左
其實好多牌子,無論新開嘅大廠嘅,都有好多選擇,所以如果無頭緒嘅,你地可以睇下有無邊一隻係類近,用途上,款式上

無錯 其實好多所謂公廁款 其實間廠 本身係戶外用品專家
造工 用料 都好扎實
Arcteryx始祖鳥(不死鳥)咁 其實係戶外界係數一數二大品牌 佢出果d日用背囊 收納分類能力 好好的 樣就普通 岩上班實用型
如果 你只想要外觀 就真係公廁款比較岩
但都可以求變
好似Herschel夠晒公廁 但大家去佢官網睇下 佢有成幾十款袋 每款又有幾十隻色
好多款 外型真係好好 當然佢屬於潮流類
造工 用料 相對一般 (真貨一定比老翻襟)

真係建議大家搵背囊時
了解自己重用料定外觀
去返真官網睇款
ig shop 得公廁&老翻多

不過太貴 仲草緊錢等買佢件外套
係post1 見過人講hellolulu
窮學生想問下hellolulu tate點?
係唔係唔好揹

個人平時行街 望落去就用料一般
無深入研究

Hellolulu太薄,唔值呢個價
巴打 我係絲打

不過都會帶黎出街架

其實同牌子都有好多款式

可以搵下 有D都幾唔錯
但材料就都仲係一般

真野d料係跣水,落雨濕左d水係表面睇落好濕個零鐘後已經乾晒。No1超多假野,no2 轉左皮牌無乜假。仲有見過章係繡花章,唔知係咪圖中果隻呢

Fjallraven 我鐘意佢褲 同 外衣多D
對佢材料有少少研究 可以交流下
佢背囊一般kanken 係用隻尼龍料 再 外層上一層蠟 所以用耐左有一浸灰色霉咁ga野 其實係蠟黎
no.1 同 no.2 應該係同一隻料 不過no.2厚身D 原本尼龍料混合30%棉 叫做G-2000
no.2 有雙層蠟
no.1 唔清楚
no.2隻料比普通kanken襟好多 造工都好好多 跣水能力亦更強
佢好多褲同大褸都用呢隻料 著左2年都新ga一樣
刺繡果隻kanken 係環保料黎
無用過黎造衫 未著過 唔清楚

怕撞色 可以試no.2 好少人知
呢個牌子 背囊我推薦
女仔: no.21 mini/small 用g-2000料配大量高質真皮

真假其實睇用料最易分
佢D料上有蠟 成日全新 D角位都係運送時磨到出白色粉 / 熱力溶蠟時黑左一點
個觸感都係摸上去有浸蠟
真係驚去專門店 香港得一間係銅鑼灣
同埋間鋪唔只kanken袋 ,有賣同牌子其他野就穩陣好多
佢其他野唔興 無老翻的

Waxed canvas係幾正嘅
如果唔嫌old school 同埋越來越多牌子唔會搞咁多野黎上層wax
大部分用啲dwr finishing 就算
樓主又係我 我見huckberry有gr1 coyote brown, 想問下huckberry係信得過既網站?

雖然我都有follow到huckberry(唔記得幾時科佬),但個人建議等black Friday thanksgiving cyber monday 會黎得扺同唔使驚信唔信得過

再擔心可以上reddit睇下佢啲口碑呀

雖然我都有follow到huckberry(唔記得幾時科佬),但個人建議等black Friday thanksgiving cyber monday 會黎得扺同唔使驚信唔信得過

我等無所謂,但goruck自己官網無哂coyote brown 隻色幾靚
以前返學而家返工都孭osprey ellipse
可以放手提電腦
頂到有個窿 行山放水袋都得
個背囊輕身得嚟個背都算好孭,又唔會太焗汗
前格多間隔位
缺點係全部osprey背囊都用條繩做拉鍊頭,好易甩一半
巴打
我想問有咩袋可以擺滑板
唔洗型,最重要係實用

我等無所謂,但goruck自己官網無哂coyote brown 隻色幾靚

就咁search 信就信得過嘅 210k人follow
啲人係屌鳩佢cs做得唔好同delivery唔好
睇你點揀
巴打
我想問有咩袋可以擺滑板
唔洗型,最重要係實用

擺唔到架
外掛就得
https://www.indiegogo.com/projects/prima-system-the-ultimate-modular-travel-pack-backpack#/

上面有位巴打話夾, 唔知齊唔齊3個人, 我有興趣

差一人成團
有無人想買就add呢位巴打tg

我都有興趣

我都有興趣要個黑色

黑色+1

有無巴打開團

LM

有興趣

我試下攪個團啦 計好哂平均分個cost, 但因為銀碼大,如果真係攪得成 都要巴打們入左錢先。

如巴打同意就add 我 tg https://t.me/MrRooo

推一下
麻煩曬呢位巴打
http://igg.me/at/the-speed-backpack/x/17689839

Speed backpack 都算靚仔d既功能袋
但nylon要1.8kg

http://igg.me/at/the-speed-backpack/x/17689839

1.8 我自己又覺得可以接受

1.8 我自己又覺得可以接受

13 x 47 x 30 呢個size應該都幾易carry到
係驚佢磁力個三塊野好易甩

Btw有無人想join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞