[背囊撚] 仲煩緊揹咩背囊嘅巴絲入一入黎

1001 回覆
44 Like 12 Dislike
得167

有咩好選擇

上面望aer 幾靚
但會唔會太大
遲D去日本旅行 大約一星期左右
想backpack去 可以擺到日常用品幾件衫褲
而且我又會帶部相機去周圍影相 想有個袋輕輕鬆鬆咁四處逛
有冇咩背囊推介 筆直大約千5以下
你地旅行通常都係背住成副身家周圍走
定再買個小背囊外出 放低個大袋係酒店

拎大gip去,中間背囊執一兩日既野去近郊住,gip放火車站locker
巴絲有冇推介一機一境嘅相機背囊 之前追完post嗰d size對我嚟講多大多重 想要d輕便啲但又裝到相機 主要去旅行用

普通背囊加內膽啦~
巴打 我係絲打
身高一米五多dd所以唔想買太大既
但係翻學帶Lenovo電腦 15寸多DD
好難買背囊呀:(

唔想買公廁kanken jansport anello

有時會行山露營打波 如果可以夠25L左右應該會幾方便
不過都會帶黎出街架
你有咩推介呀:)

我好窮架lol 最好一個袋可以易襯d可以用耐d

香港人其實幾怪 以為一個牌子得1,2款袋咁....
其實同牌子都有好多款式
KANKEN 只係 FJALLRAVEN 入邊咁多貨品中其中一項
佢強行係 戶外野...行山落雪露營野 全部都幾高質 用料 造工都好的
佢D背囊 除左KANKEN 仲有 大至60升行山款
輕鬆戶外款都有好多選擇的

jansport anello 都有高階少少背囊
可以搵下 有D都幾唔錯
但材料就都仲係一般

即使同型號都會有變化 唔會撞到七彩

好似呢隻咁 應該無乜人見過
KANKEN NO.2 15" ALL BLACK
有無爸打用過wilderness experience 既背囊 唔知耐唔耐用?

全線日本製造 造工好
用Cordura Nylon 靚料
襟用GA
造輕身袋多 日常用/旅行用 都係好選擇
但香港好少見有得賣 明明有香港代理

我自己揹呢款
https://zibunlog.com/goods_item/the-north-face-purple-label-3way-bag/
有冇巴打知呢個袋香港邊有得買 ?? 行左幾間the north face 都冇

紫牌係日版,香港專門店應該唔會有
跟左巴打兩個POST想買個可以去旅行用既袋,平時裝少D野出街用都OK
暫時睇完個POST覺得PRVKE-31 同AER TRAVEL PACK 31L 最岩心水, 因為本身比較大份所以應該唔會睇落太大(177,81KG), 巴打覺得邊個D料好D同方便D? 因為我見兩個都差唔多價
平時出街會帶水,少量乾糧,書,筆袋同NOTES/帶做GYM衣物,去旅行就加埋多D帶衫,黎緊應該會買IPAD
同埋買PRVKE係咪買埋佢個CAM袋好D? 麻煩巴打

https://www.aersf.com/travel-pack-00014/
https://www.wandrd.com/products/the-prvke-21-photography-bundle?variant=28914130381

睇你用途係邊 拎得cam當然prvke 好啲,因為佢自己本身compatible with insert
但aer咪要自己另外賣
其餘大致都係差不多
你普通用途咪aer 夠多細格

真心正喎
但又好貴下
巴打,睇完post 1 2之後心思思想買返學用/出街用/旅行用嘅背囊
暫時睇啱幾個
我只係想有位放水樽,有多幾個袋放尿袋同wifi蛋就得,太大個種就唔洗。
1.純粹返學用
Rains backpack/ imagery rucksack isaac or greg bag
rains 個樣真係好型 但係我又怕條帶一揹重野就會壞。後面個兩個250蚊左右,好掋屌,香港唔知邊到有得買。
2. 主要旅行用/返學用
Invisible backpack/ speed backpack
我自己比較鐘意invisible backpack 因為個樣夠簡單,多袋,有位放水樽,滿足我所有願望。但係speed backpack 袋都有幾個,有水樽位,可以中門大開執野放入去,巴打點睇佢最底個個磁石位。
3.貪靚出街用
Mismo M/S escape / mixed work falcons
兩個都好撚貴 不過預左長用
Mismo 完全有個種你唔著襯衫就唔會配得起個feel ,入面竟然有一個水樽位 ,我真係估唔到可以做到咁體貼,再望一望個價同shipping fee
Falcons 個紅色sharp到爆,我諗行出街個個都可能望多下 但係如果個size 會唔會太大(以行出街黎講)

至於aer duffel 同mystery ranch 等等中間有條痕個種就暫時未想考慮,因為覺得好醜 (個人觀感,無意得罪其他巴打)
巴打們如果有更好建議或知道香港邊到有得買,平就講比小弟聽
巴打早晨
想送個背囊俾男友
170高大大隻嘅
日常都係輕便為主 但需要裝到15" mac book
budget最多1k

對背囊冇乜認識
自己覺得靚個啲又唔岩價錢
追咗幾頁都係冇乜頭緒
巴打早晨
想送個背囊俾男友
170高大大隻嘅
budget最多1k

對背囊冇乜認識
追咗幾頁都係冇乜頭緒

如果有成日見嘅朋友(因為無女嘛)送左個我唔鍾意款嘅背囊都唔知用唔用好
https://www.indiegogo.com/projects/prima-system-the-ultimate-modular-travel-pack-backpack#/

上面有位巴打話夾, 唔知齊唔齊3個人, 我有興趣
https://www.indiegogo.com/projects/prima-system-the-ultimate-modular-travel-pack-backpack#/

上面有位巴打話夾, 唔知齊唔齊3個人, 我有興趣

有興趣
巴打,睇完post 1 2之後心思思想買返學用/出街用/旅行用嘅背囊
暫時睇啱幾個
我只係想有位放水樽,有多幾個袋放尿袋同wifi蛋就得,太大個種就唔洗。
1.純粹返學用
Rains backpack/ imagery rucksack isaac or greg bag
rains 個樣真係好型 但係我又怕條帶一揹重野就會壞。後面個兩個250蚊左右,好掋屌,香港唔知邊到有得買。
Invisible backpack/ speed backpack
我自己比較鐘意invisible backpack 因為個樣夠簡單,多袋,有位放水樽,滿足我所有願望。但係speed backpack 袋都有幾個,有水樽位,可以中門大開執野放入去,巴打點睇佢最底個個磁石位。
3.貪靚出街用
Mismo M/S escape / mixed work falcons
Mismo 完全有個種你唔著襯衫就唔會配得起個feel ,入面竟然有一個水樽位 ,我真係估唔到可以做到咁體貼,再望一望個價同shipping fee
Falcons 個紅色sharp到爆,我諗行出街個個都可能望多下 但係如果個size 會唔會太大(以行出街黎講)

至於aer duffel 同mystery ranch 等等中間有條痕個種就暫時未想考慮,因為覺得好醜 (個人觀感,無意得罪其他巴打)

漏左打係叫巴打幫我入面二揀一
多謝樓主推介,買左LBB rolltop
開心使用中

有冇開箱評論下,會唔會好闊?

暫時睇啱幾個
1.純粹返學用
3.貪靚出街用

漏左打係叫巴打幫我入面二揀一

Imagery 無代理
印尼背囊佬
香港有親代理哥理通常大牌子,無人會入細牌子架,如果你要大牌子,就可以去睇實物。細牌子就預左無實物,如果你係預無得睇實物就無得傾,咁我諗你都係要揀大路嘅牌子呀,例如rains invisible就係俾啲非官方代理好似searchingC (本人極度唔建議)
所以如果有得睇實物,我相信你用兩秒時間去google下,咁第一個結果就會係中文架喇
巴打早晨
想送個背囊俾男友
170高大大隻嘅
budget最多1k

對背囊冇乜認識
追咗幾頁都係冇乜頭緒

如果有成日見嘅朋友(因為無女嘛)送左個我唔鍾意款嘅背囊都唔知用唔用好

係佢面前用一次囉
https://zibunlog.com/goods_item/the-north-face-purple-label-3way-bag/
有冇巴打知呢個袋香港邊有得買 ?? 行左幾間the north face 都冇

紫牌係日版,香港專門店應該唔會有

日本集運/代購
巴打 我係絲打
身高一米五多dd所以唔想買太大既
但係翻學帶Lenovo電腦 15寸多DD
好難買背囊呀:(

唔想買公廁kanken jansport anello

有時會行山露營打波 如果可以夠25L左右應該會幾方便
不過都會帶黎出街架
你有咩推介呀:)

我好窮架lol 最好一個袋可以易襯d可以用耐d

香港人其實幾怪 以為一個牌子得1,2款袋咁....
其實同牌子都有好多款式
KANKEN 只係 FJALLRAVEN 入邊咁多貨品中其中一項
佢強行係 戶外野...行山落雪露營野 全部都幾高質 用料 造工都好的
佢D背囊 除左KANKEN 仲有 大至60升行山款
輕鬆戶外款都有好多選擇的

jansport anello 都有高階少少背囊
可以搵下 有D都幾唔錯
但材料就都仲係一般

即使同型號都會有變化 唔會撞到七彩

好似呢隻咁 應該無乜人見過
KANKEN NO.2 15" ALL BLACK

通病黎
所以第一個po我會係咁扔背囊名出黎 但其實我扔嘅係brand,扔扔下灰左
其實好多牌子,無論新開嘅大廠嘅,都有好多選擇,所以如果無頭緒嘅,你地可以睇下有無邊一隻係類近,用途上,款式上
多謝樓主推介,買左LBB rolltop
開心使用中

有冇開箱評論下,會唔會好闊?

你想知道嘅係?
我自己用就咩問題都無,開心使用,唯一係重重地,剩袋黎講
巴打早晨
想送個背囊俾男友
170高大大隻嘅
budget最多1k

對背囊冇乜認識
追咗幾頁都係冇乜頭緒

Helinox 有tote型backpack
睇下啱唔啱
有無爸打用過wilderness experience 既背囊 唔知耐唔耐用?

全線日本製造 造工好
襟用GA

我自己揹呢款

其實講過話靚料先扔出黎
如果唔係,我就唔會特登介紹佢喇

全線日本製造 造工好
襟用GA

我自己揹呢款

其實講過話靚料先扔出黎
如果唔係,我就唔會特登介紹佢喇

不過巴打講得啱
我未見過有得賣,代理應該係哥種打電話上去問先知有無貸
暫時睇啱幾個
1.純粹返學用
3.貪靚出街用

rains垃圾嚟
mismo啦
要取個中間價嘅就sandqvist啦
係post1 見過人講hellolulu
窮學生想問下hellolulu tate點?
係唔係唔好揹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞