The Walking Dead Season 8 討論區

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
其實仲有一個疑問

第一集果陣, 尼根同一班救世軍高層一齊開會, 一齊比rick用槍射, 一齊走番入屋

點解突然 尼根 會自己一個係外面??

不如你睇多次啦

根本就無交代

成班人一齊入屋......架車行去自爆, 跟住尼根就係屋外比rick
其實仲有一個疑問

第一集果陣, 尼根同一班救世軍高層一齊開會, 一齊比rick用槍射, 一齊走番入屋

不如你睇多次啦

根本就無交代

成班人一齊入屋......架車行去自爆, 跟住尼根就係屋外比rick射緊
連登無人討論

得幾個回覆

今集真係無乜話題

救世軍高層開會 > 尼根同神父吹水 > 救世軍高層開會 > 尼根同神父吹水 > 救世軍高層開會 > 尼根同神父走佬 > rick同弓佬 打交 (完)

唯一有討論性, 就係果架 直昇機
前幾季 有時都會出現直昇機 飛過

唔知係唔係想鋪大結局
例如rick 搵到直昇機基地, 原來仲有政府存在, 跟住大結局
唔跟漫畫, 繼續畫落去

其實通常過左3集就拖到第8集, 引你睇第9集, 之後又拖到最尾幾集
唔知直升機係咩黎呢...其實唔跟原著有好多, 例如Eugene, 垃圾場...幾有趣...
最尾望rick個個人係咪垃圾場個班?
其實仲有一個疑問

不如你睇多次啦

根本就無交代

成班人一齊入屋......架車行去自爆, 跟住尼根就係屋外比rick射緊

佢地唔係入去拎槍行出黎打咩?
跟住RICK之追住佢黎射搞到佢入唔返去
好似係
神父係咪就黎變Walker?
Negan話啲內臟會令人感染
神父係咪就黎變Walker?
Negan話啲內臟會令人感染

我諗用得多呢招會容易病 因為多菌 或者會食左落肚 所以Rick team 都甚少用 但另一邊ftwd好似都幾常用
今集文戲多,我反而覺得好多野交代番/整合番好睇左

劇組考妙地將兩個思想極端既放埋一齊
一個滿手鮮血既暴力君主
一個寬恕別人既神父

但呢個只係開端,之後點處理二人既關係先最大既考驗

另外,我都覺得有機會最後會搵到直升機,然後大結局唔跟漫畫
請問邊度有直昇機? 睇唔到既?
請問邊度有直昇機? 睇唔到既?

有咩??邊度
兩條友眼殘
兩條友眼殘

真係見唔到, 求解答
我驚會睇左唔完整既版本
兩條友眼殘

真係見唔到, 求解答
我驚會睇左唔完整既版本

你由頭睇一次,個焦點剩係望撚住個天
兩條友眼殘

真係見唔到, 求解答
我驚會睇左唔完整既版本

你由頭睇一次,個焦點剩係望撚住個天

一陣睇多次
睇唔到都唔怪得佢地
依家悶到咁 我都係skip住睇/上住網聽聲

利申:咁岩睇到
差唔多結尾 RICK同DARYL 分開之後
RICH咪見到直昇機
睇唔到都唔怪得佢地
依家悶到咁 我都係skip住睇/上住網聽聲

利申:咁岩睇到

我而家睇緊
可唔可以比D提示, 前中後段?
差唔多結尾 RICK同DARYL 分開之後
RICH咪見到直昇機

謝, 而家睇緊
https://www.youtube.com/watch?v=0NXNyoBpHe8

係 youtube 搵到, 我睇多次自己 dl 果條片冇左呢段,
連登無人討論

得幾個回覆

今集真係無乜話題

救世軍高層開會 > 尼根同神父吹水 > 救世軍高層開會 > 尼根同神父吹水 > 救世軍高層開會 > 尼根同神父走佬 > rick同弓佬 打交 (完)

唯一有討論性, 就係果架 直昇機
前幾季 有時都會出現直昇機 飛過

唔知係唔係想鋪大結局
例如rick 搵到直昇機基地, 原來仲有政府存在, 跟住大結局
唔跟漫畫, 繼續畫落去

垃圾場吹雞都冇講
基本上神父同negan 個幕都係個伏筆
又一個剩係鐘意睇打打殺殺既連登仔
其實今集帶起左個重點
就係兩位leader不約而同講左 人 係成團最重要既資產,一同否決左自己左右手講既all kill

下集rick應該會搵垃圾婆談判
( 申利: 睇左預告 )
其實今集帶起左個重點
就係兩位leader不約而同講左 人 係成團最重要既資產,一同否決左自己左右手講既all kill

今集都唔算拖戲嘅
我覺得今集先有返D walking dead 味
其實今集帶起左個重點

預告link?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞