The Walking Dead Season 8 討論區

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
好撚憎摩根
份人好受情緒影響下走到極端
一開始見人就殺
跟住全左膠
而家就變返全殺

先不論殺唔殺係岩定錯
但呢條友下下都走去極端

利申:少少同意耶蘇既做法

呢條友出返黎果陣已經痴撚左線啦
佢係間屋外面擺晒陷阱乜乜乜
死左老婆同個仔
迷茫都好正常
所以之前先會聽個導師教佢心法
後來又死多個徒弟
心法都廢埋
個人就會變得乜都唔信
追求暴力都係好正常姐

Btw 覺得morgan個演員幾好戲

由打打下變到佢問WHAT果下好突然
真係好好戲
佢其實係咪已經人格分裂..
好撚憎摩根
份人好受情緒影響下走到極端
一開始見人就殺
跟住全左膠
而家就變返全殺

先不論殺唔殺係岩定錯
但呢條友下下都走去極端

利申:少少同意耶蘇既做法

呢條友出返黎果陣已經痴撚左線啦
佢係間屋外面擺晒陷阱乜乜乜
死左老婆同個仔
迷茫都好正常
所以之前先會聽個導師教佢心法
後來又死多個徒弟
心法都廢埋
個人就會變得乜都唔信
追求暴力都係好正常姐

Btw 覺得morgan個演員幾好戲

我係覺得佢一係就左到盡 點都唔殺人
一係就右到盡 有時自己人都要殺(今次想殺耶蘇)
好似唔識拎中間位咁
Aaron 覺得自己令Eric 加入戰爭所以射傷佢?
最後Eric 自己變左walker 間接殺左佢

你可以重睇了

咁邊個射傷Eric

自己射傷自己
重睇啦

Sasha 比尼根捉左跟手洗腦加入,大戰個時射中Eric

你講乜春呀

btw...下集似係carol開無雙了

你講乜春呀

佢都係適合睇tvb劇多d
唔洗用腦呀嗎

唔夠錢整CG,整死老虎
反而想討論下點解劇組安排神父同尼根一齊被困。尼根好有個人魅力,到時洗埋神父腦,兩個重建求世軍2.0
係咪逢星期一播

唔夠錢整CG,整死老虎

搵隻大貓代替囉
Daryl真係好正 諗都唔諗就一下殺左條友
做咩變左漫畫劇透

你行錯路喇,呢度係絕對容許劇透
negan之後俾rick team囚禁,低語族出現殺左好多主要角色

唔緊要, 我都一早自己劇透左自己
高登果邊冇人討論我先兩邊走, 我諗大家唔會咁小學雞屌我掛

whisperer個設定好似都bug bug地,之前見過有人覺得s6出過一集咁大把既wolves即係劇版whisperer,唔知將來會點
但漫畫Negan個轉變係幾好睇
我而家只係希望有劇版Negan background story咋,以前條19 governor都有兩集
反而想討論下點解劇組安排神父同尼根一齊被困。尼根好有個人魅力,到時洗埋神父腦,兩個重建求世軍2.0

Gabriel呢兩季都好出彩,s7初初又偽叛變,引出垃圾人,之前一邊祈禱一邊殺saviour果幕好撚正

Gabriel呢兩季都好出彩,s7初初又偽叛變,引出垃圾人,之前一邊祈禱一邊殺saviour果幕好撚正

其實season 7 嘅神父已經令人改觀,不再討厭,不再廢柴,只係第一集突然大愛左膠落車

btw, 唔知尤雞去咗邊呢
做咩變左漫畫劇透

negan之後俾rick team囚禁,低語族出現殺左好多主要角色

whisperer個設定好似都bug bug地,之前見過有人覺得s6出過一集咁大把既wolves即係劇版whisperer,唔知將來會點
我而家只係希望有劇版Negan background story咋,以前條19 governor都有兩集

漫畫出左
《陰屍路》(The Walking Dead)中瑞奇(Rick,安德魯林肯 飾)、戴瑞(Daryl,諾曼李杜斯 飾)間最穩固的兄弟情有可能在第八季生變?

第八季第三集「怪物」(Monsters)中,上集結尾回歸角色莫拉萊斯(Morales,胡安佩雷加 飾)在開場五分鐘後遭到戴瑞射殺,觀眾可明顯感受到瑞奇不認同戴瑞此舉,但一心想復仇的戴瑞根本不在乎對立陣營的死活。同樣場景在結尾又上演,「救世軍」中的一員在透露槍枝藏匿地點後,又被戴瑞直接滅口。

諾曼李杜斯在映後訪談節目《閒話行屍》(The Talking Dead)中表示,戴瑞毫不猶豫、沒有詢問瑞奇的意見就直接殺了兩名「救世軍」成員,讓他變得有點惡劣,「這一季中他的心中只有復仇,不管團隊們說些什麼,他已經準備好殺了任何人,有點像是『管他的,每個人都得死。』的感覺,他非常專注在復仇這件事上。」

他繼續提到,戴瑞這樣的行為有可能會導致某些事情發生。不難想像是他與瑞奇會有理念上的衝突,但諾曼李杜斯又補充,戴瑞與瑞奇依舊會是兄弟。換言之,這類衝突並不會對兩人關係造成太大影響。
做咩變左漫畫劇透

冇睇漫畫 啱啱劇透左自己
https://kknews.cc/zh-hk/entertainment/4mo9avv.html
神父 感化negan
《陰屍路》(The Walking Dead)中瑞奇(Rick,安德魯林肯 飾)、戴瑞(Daryl,諾曼李杜斯 飾)間最穩固的兄弟情有可能在第八季生變?

屌你老母咩,寫衰Rickyl bromance同拆自己生招牌有乜撚分別
希望Gimple唔好咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞