The Walking Dead Season 8 討論區

1001 回覆
33 Like 4 Dislike

前幾季有坦克tim.........

https://www.youtube.com/watch?v=xnd8VRb4Jf8
睇返以前啲鎗戰 真心覺得而家退步咗

以前d彈殼會飛出嚟

以前d槍戰真係會令我覺得逼到盡路無路可退,今季就淨係覺得好19

今季完全係 主角團 屠殺救世軍

幾十個救世軍比 弓佬/女戰神/摩根 瘋狂屠殺

追咗咁耐 仲係覺得governor個一季半最好睇

OT:啱啱先發現俾Liz殺嗰條女係新black canary

邊條女比佢殺

Google 左,governor 嗰邊
依加先知
一套咁大卡士既TV SHOW可以墜落到依家咁既地步
唔係睇左7季有感情 我都懶鳩得追落去

前幾季有坦克tim.........

https://www.youtube.com/watch?v=xnd8VRb4Jf8
睇返以前啲鎗戰 真心覺得而家退步咗

以前d彈殼會飛出嚟

以前d槍戰真係會令我覺得逼到盡路無路可退,今季就淨係覺得好19

今季完全係 主角團 屠殺救世軍

幾十個救世軍比 弓佬/女戰神/摩根 瘋狂屠殺

追咗咁耐 仲係覺得governor個一季半最好睇

OT:啱啱先發現俾Liz殺嗰條女係新black canary

邊條女比佢殺

Google 左,governor 嗰邊
依加先知

經典既坦克戰役

究竟有冇人知係經費問題 定係導演問題?
係咪因爲上季有人話拖劇?佢今季一開波到而家就打打打?但我覺得算係咁啦,其實無講到咁差喎。佢再拖又比人屌,唔拖又比人屌
係咪因爲上季有人話拖劇?佢今季一開波到而家就打打打?但我覺得算係咁啦,其實無講到咁差喎。佢再拖又比人屌,唔拖又比人屌

問題係劇情推進得無内容
槍戰得來拍得唔刺激
不過呢集算係咁 起碼多d zombie 鏡頭睇

問題係劇情推進得無内容
槍戰得來拍得唔刺激

嗯嗯 呢集我覺得比之前好 一黎有大媽carry左。另外兩個主角追槍 雖然係好bug....但至少好過佢比人開槍打死
其實governor有冇同救世軍交涉過?

開頭兩三季最好睇,有末日既感覺
依家就日日鳩射,打又打唔撚死對方
邊撚到有咁多子彈呀你老味

第二季已經比人屌垃圾
係governor出現先上返高潮

問題係劇情推進得無内容
槍戰得來拍得唔刺激

唔係下下開大片就等於有內容,呢季打左幾集劇情根本無乜點推進過。
呢集明明 king 俾人脅持嗰度喪屍已經好近,但脅持佢條友仲慢慢折磨 king,轉個頭再影喪屍又仲係嗰個距離無近到,好撚 bug

第二季已經比人屌垃圾

s2真心唔垃圾,只係慢,拖
Shane開倉門、酒吧槍戰、Rick殺Shane同埋最後大逃亡全部都好有張力
由殺唔殺Randall切入humanity都好有意思,可惜係個execution有點膠(Dale無啦啦就死撚左)
比起而家s2雖然搵Sophia好撚煩但起碼好有目的,每集都知佢講乜

第二季已經比人屌垃圾

Shane開倉門、酒吧槍戰、Rick殺Shane同埋最後大逃亡全部都好有張力
由殺唔殺Randall切入humanity都好有意思,可惜係個execution有點膠(Dale無啦啦就死撚左)
比起而家s2雖然搵Sophia好撚煩但起碼好有目的,每集都知佢講乜

同埋s2好明顯睇到Rick點樣由一開始既officer friendly去到只求生存既dictator 個轉變真係好撚正

第二季已經比人屌垃圾

第二季係睇Shane 叛變
3-4季就vs其他勢力(governor)
我就最中意governor,食人族果幾集都好正

第二季已經比人屌垃圾

同埋s2好明顯睇到Rick點樣由一開始既officer friendly去到只求生存既dictator 個轉變真係好撚正

講晒我想講嘅嘢
一隻大老虎唔夠幾條死屍打
睇左咁多季,今季真係最差(可能係之前太高質)。以前真係會睇完一集就好想即刻知下集會點,成個星期都FF下下集會點。但從上季第一集超震撼之後,每星期睇twd好似變左例行公事,為睇而睇咁
上面講到FTWD S3幾好睇 諗住睇返 睇到第7集真係頂唔撚順
Madison 真係on9到無人有 咁撚蠢仲想學人做話事人 人地傾好協議又去搞鳩人
又咁撚易信人送返Ofelia比佢 仲安排佢做廚
依d柒頭係末世第1日就應該死啦
d劇情仲鳩過依季twd
Negan 有份參演 the rock 新戲

https://www.facebook.com/warnerbroshk/videos/10154931344797539/

好似幾正
上面講到FTWD S3幾好睇 諗住睇返 睇到第7集真係頂唔撚順
Madison 真係on9到無人有 咁撚蠢仲想學人做話事人 人地傾好協議又去搞鳩人
d劇情仲鳩過依季twd

最搞笑佢去邊都會搞到人地滅團
d劇情仲鳩過依季twd

第8集開始好睇
我本身睇到第三集頂唔順棄左
之後追返又覺得唔錯
已經冇人討論
我都等放工先返屋企BT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞