The Walking Dead Season 8 討論區

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
國王好似覺得贏緊就鳩沖
覺得佢會累街坊

睇promo好似

預告有危險既通常都冇事

又啱喎

佢唔係覺得贏緊 係肯定唔會縮沙姐
佢都講到明 佢同做king一樣都係扮係一個強者 根本唔可以示弱 成班人睇佢頭
何況應承左rick 同maggie兩team 如果佢走撚左去需要佢支援果陣就滅團
佢依種才能真係幾岩做大佬 係攻擊力果到差少少
國王好似覺得贏緊就鳩沖
覺得佢會累街坊

睇promo好似

預告有危險既通常都冇事

又啱喎

佢唔係覺得贏緊 係肯定唔會縮沙姐
佢都講到明 佢同做king一樣都係扮係一個強者 根本唔可以示弱 成班人睇佢頭
何況應承左rick 同maggie兩team 如果佢走撚左去需要佢支援果陣就滅團
佢依種才能真係幾岩做大佬 係攻擊力果到差少少

完全同意
其實佢地幾個leader反映到唔同社會主義
negan用恐襲 ezikel用希望 rick同maggie用民望
ezikel 講野成個master yoda咁聽到我一頭煙
有d想知打完Negan Eugene 會點處治
耶蘇真心on9

九成死架啦,唔死返到rick個邊都係做狗

Eugene對rick講 :「其實我一直係 Negan 到做緊臥底」

eugene = 無限子彈喎
一開波個近鏡大家都好有希望咁
去到最尾個近鏡大家都開始有心理壓力
前兩集都打得咁順
睇黎下集就開始比saviors屌打翻轉頭
利申9up
不過估唔到佢會肯連續拍兩集都勁多打鬥既鏡頭
Morgan被連登仔日屌夜屌終於黑化真係好咩

今季輪到耶蘇要被百屌了
由第一季追到依家 呢兩集真係唔知佢拍左乜鳩出黎 九唔搭八係咁射射射 仲衰過睇鮑姐開槍

完全無解釋 係咪轉左導演呀
由第一季追到依家 呢兩集真係唔知佢拍左乜鳩出黎 九唔搭八係咁射射射 仲衰過睇鮑姐開槍

今集真係唔知睇左d咩 除左戰神摩根同左膠耶穌 其他人都冇咩印象

今集真係唔知睇左d咩 除左戰神摩根同左膠耶穌 其他人都冇咩印象

以前有事前講計劃 行動過程快靚正 今次分幾隊人 又無解釋要做乜撚 連國王追緊邊個都唔知
Rick Daryl 單拖打一個outpost 會唔會太癲

佢兩個係打後門,同亞當果邊一齊

亞當係咪aaron?
同一個地方?
即係aaron佢地打緊外圍?
個女人walkie talkie叫鎖門唔係rick同daryl棟野?

sorry for the 1999
自吞一打

暫時淨係知jesus去緊上季個outpost感化saviors d workers
其他唔知去緊邊
本身以為carol果面係垃圾婆
但今集又似追緊個哨兵

有冇巴打可以講解下

求解

以前有事前講計劃 行動過程快靚正 今次分幾隊人 又無解釋要做乜撚 連國王追緊邊個都唔知

迫你睇哂先知咩事
所以一個星期真係好長
如果唔係驚俾人劇透真係會儲埋一次過睇

我估係上季俾人屌講得太多野
今季就突登唔講野

今集主要係 兵分三路, 攻打緊三個分站

亞歷山大 班友攻打緊第一個分站, 即係一個女人帶領果個分站, 雙方交火, 個女人比自己友變喪屍咬死左
然後rick, 弓佬 就潛入去武器庫, 想偷武器

摩根 耶穌 班友 攻打緊第二個分站, 即係長毛果個分站, 跟住俘虜左大批敵人,包括長毛

神之國 準備攻打第三個分站, 但攻打前, 要先剷除哨兵........結果哨兵掟左個手榴彈走佬, 想去通風報信, 最後比老虎咬死......但已經用對講機 通左水
神之國 國王演講, 要大家準備發動進攻
其實今隻條時間線係咪早過第一集圍negan嗰陣?
正路唔滅outport點攻入negan大本營?

唔一定要先打分站, 再打總部

即係好似二戰日本打中國, 都係攻陷 左首都南京
但其他四川, 廣西, 各地都未淪陷

rick 班友可以唔理其他分站, 然後首先向總部進攻
再加上當時rick班友 一路上剷除左幾個哨兵, 所以敵人完全唔知rick向總部進軍

應該唔係
maggie上集講左只去first part
咁所以今集冇maggie應該係second part
同埋上集完果陣rick同daryl先去個後花園咁既地方
今集就係軍火庫

我估outposts太多
憑rick幾團人兵力打唔哂
所以佢地揀影相用宣傳手法說服其他投降
始終上季好似有人講過話咩其實d saviors唔係真心想做negan係怕左negan

本身想話jesus唔殺人就係想用呢點說服其他saviors
但係tara又講到個mission要殺哂佢地

有錯請指教
無人講摩根係咪鬼???
佢行出黎個時,比泥根個個人話,乜你調左黎呢邊?
跟住摩根就想殺佢
有冇劇透撚話我知摩根係咪鬼

長頭髮人之前見morgan係kingdom既人
頭先jesus+tara對長頭髮人黎講係生面口
先話morgan過左呢面
屌,左膠到底要有幾多個
一個神父、前摩根、仲黎多個耶穌
正陷家產
拍黎拍去都係咁上下
今集算係緊湊少少架喇 雖然都係唔好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞