The Walking Dead Season 8 討論區

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
由第一季追到依家 呢兩集真係唔知佢拍左乜鳩出黎 九唔搭八係咁射射射 仲衰過睇鮑姐開槍

完全無解釋 係咪轉左導演呀

今集真係唔知睇左d咩 除左戰神摩根同左膠耶穌 其他人都冇咩印象

以前有事前講計劃 行動過程快靚正 今次分幾隊人 又無解釋要做乜撚 連國王追緊邊個都唔知

拖左7季無啦啦今集咁快有D適應唔到
以前20分鐘既攻城都起碼拖2,3集

起碼都解釋下做緊啲嘜丫
由第一季追到依家 呢兩集真係唔知佢拍左乜鳩出黎 九唔搭八係咁射射射 仲衰過睇鮑姐開槍

今集真係唔知睇左d咩 除左戰神摩根同左膠耶穌 其他人都冇咩印象

以前有事前講計劃 行動過程快靚正 今次分幾隊人 又無解釋要做乜撚 連國王追緊邊個都唔知

起碼都解釋下做緊啲嘜丫

咪就係打緊negan三個Outpost囉
係咪要有個旁白係側邊講先明

起碼都解釋下做緊啲嘜丫

咪就係打緊negan三個Outpost囉
係咪要有個旁白係側邊講先明

香港人都係睇開師奶劇
依家追返前傳第三季覺得好睇過呢套
條女又正
第2集由頭打到落尾,算幾刺激
耶穌又玩咩道德
殺唔殺事前應該要溝通好
相反摩根黑化好勁
覺得成件事遲早會比道德x整死
贏都比道德x攪到輸

國王唔跟計劃徹退
到底呢個決定最後會變成點?
我覺得會成為關鍵
到底係集體送頭定成為MVP?

最估唔到仲會有第一季角色出現
算幾驚喜,希望佢戲份會多d
唔好咁快便當

Look at the flower

其實第一集有好多畫面都係呼應以前嘅畫面,唔知大家留唔留意到

姐係點

巴打你第幾季開始睇?
Look at the flower 咁出名冇理由唔知

係唔係阿婆殺細路女果場?

第幾季第幾集?
真係一時醒唔起sorry

大部分人都覺得應該要殺
jesus大愛撚

大部分人都覺得應該要殺
jesus大愛撚

真係幾搵戲黎做
最開初(韓仔未死前)耶穌同trick好型咁metal gear式去屠殺成個站頭無手軟,而家rick形勢又大好,佢就玩d咁既野懶係緊張咁

大部分人都覺得應該要殺
jesus大愛撚

真係幾搵戲黎做
最開初(韓仔未死前)耶穌同trick好型咁metal gear式去屠殺成個站頭無手軟,而家rick形勢又大好,佢就玩d咁既野懶係緊張咁

玩唔厭個下先死
屌醒完一個又出番一個
無限loop

大部分人都覺得應該要殺
jesus大愛撚

真係幾搵戲黎做

玩唔厭個下先死
屌醒完一個又出番一個
無限loop

真係唔知個編劇想點
諗住Season 6 開始回勇
點知S7 S8

大部分人都覺得應該要殺
jesus大愛撚

真係幾搵戲黎做

玩唔厭個下先死
屌醒完一個又出番一個
無限loop

真係唔知個編劇想點

如果唔殺, 可以招攬更多人才
曹操 每當打敗敵人, 都會將敵人既部下招攬, 自己用

張遼, 張郃 都是曹操唔殺, 然後招為己用

大部分人都覺得應該要殺
jesus大愛撚

真係幾搵戲黎做

玩唔厭個下先死
屌醒完一個又出番一個
無限loop

真係唔知個編劇想點

如果唔殺, 可以招攬更多人才
曹操 每當打敗敵人, 都會將敵人既部下招攬, 自己用

張遼, 張郃 都是曹操唔殺, 然後招為己用

認同可以唔殺哂,但今集脅持佢嗰條友都唔殺就太離譜

今集主要係 兵分三路, 攻打緊三個分站

亞歷山大 班友攻打緊第一個分站, 即係一個女人帶領果個分站, 雙方交火, 個女人比自己友變喪屍咬死左
然後rick, 弓佬 就潛入去武器庫, 想偷武器

摩根 耶穌 班友 攻打緊第二個分站, 即係長毛果個分站, 跟住俘虜左大批敵人,包括長毛

神之國 準備攻打第三個分站, 但攻打前, 要先剷除哨兵........結果哨兵掟左個手榴彈走佬, 想去通風報信, 最後比老虎咬死......但已經用對講機 通左水
神之國 國王演講, 要大家準備發動進攻

完全明白了

仲有無其他??

仲有無其他??

season 7 last rick 俾人捉走咗然後微笑嗰個位,係咪仲未解釋返? 同埋班垃圾軍係咪冇講到?
season 7 last rick 俾人捉走咗然後微笑嗰個位,係咪仲未解釋返? 同埋班垃圾軍係咪冇講到?

我好似有啲混淆咗,

https://www.youtube.com/watch?v=Ea4z_cCTlnY

俾我估中左,依個場景係rick承傳俾個仔既意思。
咁既話可能下季係最後....

純9up

我估最後rick死,俾個仔做大佬。
弓佬就做兩朝元佬

佢微笑係知附近帶咁多人想招攬一齊打negan當時
好撚垃圾,飛黎飛去,又大頭照,睇完唔知佢想講乜勼
好撚垃圾,飛黎飛去,又大頭照,睇完唔知佢想講乜勼

試下用下個腦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞