[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
504 Like 18 Dislike
人地吊頸都關你事?

依單野分分鐘累大棚,梗係關佢事

打爆全部三年級
留名
LM
由第一個post支持到加陣
都係我連登由頭到尾跟實既故
加油呀 肥閪
戈sir:肥仔,出返去想做咩?
肥衡:寫書
戈sir:寫咩書?
肥衡:寫鳩你
今日個量唔錯 幾滿意 就獎你五板啦 開始打數!
肥衡呢排狀態回勇
戈sir:肥仔,出返去想做咩?
肥衡:寫書
戈sir:寫咩書?
肥衡:寫鳩你

出咗之後,寄本俾阿sir點睇?
LM
肥衡出左書之後會唔會寄返幾本比阿sir啊?
肥衡出左書之後會唔會寄返幾本比阿sir啊?

唔會
聽講已經調走曬去其他環頭了
由第一個post支持到加陣
都係我連登由頭到尾跟實既故
加油呀 肥閪

由一追到九, 我都係其中一個媽咪級讀者, 我個仔都18歲啦, 由紙言睇到黎呢到。(因為紙言無更新)我有同個仔講叫佢睇你架~但可能佢無在意啦, 所以諗住你出書會送本比佢睇! 仲有, 次次睇親你媽咪來探你時,我都一定會喊, 最感動係你媽媽第一次寫信比你果一段, 真係好催淚! 其實除了介紹比我個仔睇叫佢做人做事要小心外, 亦都同佢講你文筆好好, 好有代入感! 所以亦都係咁多人留言支持你既原因之一, 加油!

多謝支持
今章好多錯別字 唔數了
仲有好多心聲明明可以用口語表達 專登用d網上小說式既書面語 好chok
志豪大撚獲!?

有預感志豪會食檸檬

唔食應該都會俾人找到想吊頸
今章好多錯別字 唔數了
仲有好多心聲明明可以用口語表達 專登用d網上小說式既書面語 好chok

明顯地文筆唔同左
張衝同學唔該出文
LM
今章好多錯別字 唔數了

明顯地文筆唔同左

巴打都幾講究呢啲書面語口語既分類

其實我就無乜故意將就返 話邊一part用邊類文字既

我自己覺得我心裡讀幾次,若然讀得通順的話就ok

可能我本身寫嘢係用慣書面語喇 反而口語咁寫 呢個故都係第一次

至於錯字,一來呢排多左好多巴打夜晚等文 費事你地話我巴,所以我打快左喇

二來次次打完文都十二點後, 我都係一路轉返啲文入呢個post,一路順便check埋的 不過眼訓啊嘛
今章好多錯別字 唔數了

明顯地文筆唔同左

唔撚想睇咪死撚翻出去囉 好行夾唔送
今章好多錯別字 唔數了

明顯地文筆唔同左

巴打都幾講究呢啲書面語口語既分類

其實我就無乜故意將就返 話邊一part用邊類文字既

我自己覺得我心裡讀幾次,若然讀得通順的話就ok

可能我本身寫嘢係用慣書面語喇 反而口語咁寫 呢個故都係第一次

至於錯字,一來呢排多左好多巴打夜晚等文 費事你地話我巴,所以我打快左喇

二來次次打完文都十二點後, 我都係一路轉返啲文入呢個post,一路順便check埋的 不過眼訓啊嘛

辛苦你啦張衝同學
今章好多錯別字 唔數了

明顯地文筆唔同左

唔撚想睇咪死撚翻出去囉 好行夾唔送

由post1追到而家
俾下意見都唔得
一言堂
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞