[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
504 Like 18 Dislike

死肥閪我撐你
P無make到應該係第3章 荒誕 大陸字
P106 懸念 用左日文字個意思
P158 申 差個口字
p164 違和 其實呢個日本字我都唔知捉唔捉你好,因為你本小說比人歸做「本格」小說
P181 素質
P209 打數了喎
P214 子紅SIR

自己找板啦
thank you sir,唔該同學,早抖。

一隻錯字五板

如果有簽名會 我就發發了

做香港史上第一個被找數既作者
追到live。書我就一定買。加油💪🏻
有好多嘅反思
張衝 你繼續閪啊
係咪要打爆你再Recall先肯出文
張衝 你繼續閪啊

不如估下莊逆天會唔會recall
原來都係無文
睇嚟又係一個呃人氣出到書就爛尾嘅post
一朝早已經追返2個星期
轉入最後直路要加速呀
張衝 你繼續閪啊

仲有趙氣榮
張衝 你繼續閪啊

同sir報,唔好打我呀
張衝 你繼續閪啊

同sir報,唔好打我呀

唔該同學, 所有嘢都sir話事, 打數喇
等。寂寞到夜深。。
張衝 你繼續閪啊

佢唔係黑手 又唔係暴力成性果隻
都唔會再衰啲咩啦
張衝 你繼續閪啊

都唔會再衰啲咩啦

監管令
張衝 你繼續閪啊

都唔會再衰啲咩啦

監管令

佢recall左張衝都唔會知啦
除非肥衝都recall

衝夠未
張衝 你繼續閪啊

都唔會再衰啲咩啦

監管令

除非肥衝都recall

衝夠未

衝到有文為止
張衝 你繼續閪啊

都唔會再衰啲咩啦

監管令

除非肥衝都recall

衝夠未

衝到有文為止

好快
故事係咪已經結局左?
故事係咪已經結局左?

就快,如果衝到出文
肥衡!文呢?
張衝 係時候有啲野比我地睇啦
有一種無奈, 係見到自己既朋友遭遇低谷, 而你又做不到什麼

見住佢由board房操回來, 面上卻沒有笑容, 我就知道結果了

諸仔真的食了檸檬

「good, good afternoon sir 我學童S3….諸家威, 於今日下午見board時,食四分一個檸檬sir. good afternoon sir thank you sir」

我一邊背靠在窗邊, 聽著諸仔對阿sir報著這不快的台詞

一邊則自私地擔憂, 自己見board會不會也是這般下場

幾時都好,食檸檬的滋味並不好受吧

更何況這裡的檸檬,更是酸中帶苦
「誒返黎喇,唔使報直接講喇」
張sir似乎一早知道結果似的,催促道

「同sir報,四分一檸檬..」

「嗯, 你自己知咩事嫁喇.」

「Yes sir .」

「咁記得同虎sir報返. 唔多講喇,入去做嘢.」

諸仔應完機,爽快地入返士多

佢表現得確實係硬凈.因為個結果佢都應該一早預左

只是佢走入士多的背影, 帶了一點點的落寞
讓我忍唔住,想去安慰下佢

我行去士多門口
「你..點嘛?」
話到喉嚨我才發覺,原來呢個時候我想講既嘢,都係廢話

「仲可以點..咪食檸檬咯」
諸仔埋頭於整理士多當中,好似想藉著工作, 讓自己不要在意這個苦

但又怎會不在意?

佢平時話語中的幽默已經消失左
「唉...遲走一個星期, 唔算好長姐...」諸仔望向窗外的遠處, 若有所思道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞