[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
504 Like 18 Dislike
操完步操, 到體能了

「十組嘢算少啦, 一於就做兩組掌上壓, 其他既就係輕鬆啲既抬腿同前弓後箭, 你無得避嫁啦, 呢幾樣PE sir最中意玩 . 預備了喎. 兩聲踎低down, Move.」

「One Two !」

「1 2 3 4, 2 2 3 4 , 3 2 3 4......」
我故意放慢了節奏, 讓他唔使跟得咁辛苦

見到佢頭先都肯做, 記性又唔差, 係講嘢成日比人覺得狀況外姐..但又唔係真係好閪既...莫非志豪佢真係當佢係出氣包?

「6 2 3 4, 7 2 3 4 , 8 2 3 4......喂, 唔好咁快停喎, 一組都未完, 仲要係抬腿」我見佢動作停了,立即催促道

「我真係頂唔到了..俾我停一下..好快,好快..!」

「.....你話嫁, 得呢下咋, 下次要停, 就同我捱埋佢爆完一組先停..」

「One Two ! 1 2 3 4 , 2 2 3 4 ...」

「誒, 頭先唔係做到第八下咩, 可唔可以去返果到再黎, 然後計我一組.」

....??? 咁多要求既?

我立即不爽加疑惑起來

宜家係我打數, 定你打數?
「你到底明唔明我係到做乜嫁? 我係幫你練緊嘢喎. 定係你痛到做唔到?」

「無...我做到....但係..你明明同我講係十組...」

「好好好, 由頭先果到開始, One Two ! 8 2 3 4 , 9 2 3 4 , 0 2 3 4. 抖十秒.. 再黎」

「十秒..? 三十秒啦好唔好..我真係頂唔到..」

WTF...? 是我三年班的威勢唔夠嗎?
佢既討價還價會唔會多左啲?

為免誤會, 我問
「你對上一個培訓,志豪都係咁講嘢..?」

「...」偉華佢點了點頭..

唉.....

我心中一沉, 總算開始明白, 點解佢會受到如此對待了

因為佢仲未知呢到既入門規矩
無了
支持
係咪自來熟
以為同培訓熟咗就可以咁多野講
借啲意叫人比位佢走盞
原來係衰無大無細唔識規矩
追到live
Thankyou同學有文出 安心訓覺
好在果次張衝無度頸,如果唔係又要揹簿
好在果次張衝無度頸,如果唔係又要揹簿

點度
岩岩入去果陣咁撚肥
追左4晚終於live
屌你,得咁少
有文喎肥衡
有文
有冇文呀

一睇就知無

我發覺我次次講完無文之後走去訓
第朝起身會發現原來有文

立flag之王
一講完下個回覆就係文

晚晚都係咁真係好灰

今晚唔會既

肥仔你仲未答我,華利沙同阿拉達係咪同你地一樣食飯食妹

食咖喱 三餐都係咖喱

呢個想聽多啲
係咪有肉有菜?三餐都送飯?飲菜肉汁果啲佢地點跟?
肥衡出左書之後會唔會寄返幾本比阿sir啊?

唔會
聽講已經調走曬去其他環頭了

因為之前話要查啲阿sir所以打人嘅都走哂?
肥衡出左書之後會唔會寄返幾本比阿sir啊?

唔會
聽講已經調走曬去其他環頭了

因為之前話要查啲阿sir所以打人嘅都走哂?

唔係
正常例行調動姐
每隔三四年就會調一次

以為剩係得啲好enjoy打人嘅阿sir會留係沙咀唔會調嚟調去
btw見到人度頸閪衡應該會諗返起自己曾經都諗過吊頸嘅心路歷程果啲鳩嘢
依家講都無講
更加覺得之前無鳩鳩話自己想度頸純粹係為咗出書時煽情啲
sorry 我可能唔記得左,點解係叫度頸唔係吊頸
sorry 我可能唔記得左,點解係叫度頸唔係吊頸

呢個唔係沙咀術語喎
係廣東話用語咋喎
以前吊頸死刑前會量度死囚既頸圍
所以吊頸叫度頸
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞