[月經] iOS集中討論區 (24) Steve Jobs Theater

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
s3 其實快左幾多?

定s1 已經夠玩

s1一出用到宜家
上兩星期因為電頂左個mon出黎拎左去換
點知換左隻新既比我
又可以玩幾年

講真隻錶我當普通錶睇時間
睇notification決定拎唔拎部電話出黎

其他function真係冇用
所以快唔快好似冇咩影響

咁我s0 轉唔轉好
s1 都算平依家
s0 慢到仆街, 咩app都開唔到咁制
驚升新os頂唔緊...
6仔已經頂唔順焗住要換

送邊部?我都係6,諗緊7定8
想問下

Portrait lighting
Bluetooth 5.0
A11 六核
Wireless charging
True tone display
有reader mode 嘅NFC
多128GB

值唔值$1500

一定唔值
唯獨係多128gb好啲
6仔已經頂唔順焗住要換

換邊部?我都係6,諗緊7定8
有冇人試過入塵換機
係咪一兩粒都換得

八達通又唔撚比人用, ESIM 又唔比人用,
香港靜係識呃撚到盡

你淨係睇尋日新聞訪問人對科技認識

P2P 又唔知係乜

有個仲話唔會 Apple Pay 因為覺得入卡落電話唔安全
屌你,依家去餐廳食野比卡,我成張信用卡要比撚咗個waiter,佢係後面5分鐘瘋狂購物走埋佬都仲得

痴撚線

仲有香港電訊商
呢排為搶客先肯出無限

都係因為HKBN

其他之前擺明合謀定價

香港d電訊商不嬲都係,限速384Kbps plan都夠膽死加到$88/98 +18

HKBN真係清泉
當年推$99入屋

HKBN自從王維基賣左盤之後就轉左玩法啦,低價搶客,搶完之後要續約果時就冇優惠

佢堆幾十蚊5GB數據2年後到期之後就…

不過其他電訊商唔減價既話,呢2年一定少左好多客
s3 其實快左幾多?

定s1 已經夠玩

s1一出用到宜家
點知換左隻新既比我
又可以玩幾年

所以快唔快好似冇咩影響

咁我s0 轉唔轉好
s1 都算平依家
驚升新os頂唔緊...

oh sorry我唔知叫s0
總之我係第一代
s3 其實快左幾多?

定s1 已經夠玩

s1一出用到宜家
點知換左隻新既比我
又可以玩幾年

所以快唔快好似冇咩影響

咁我s0 轉唔轉好
s1 都算平依家
驚升新os頂唔緊...

oh sorry我唔知叫s0
總之我係第一代

我可能挑戰埋watch os4
如果太lag就轉
唔lag用住先
都係睇notification多, 同你一樣決定拎唔拎電話

其實iphone 8個NFC配備讀取模式同iPhone 7個NFC有咩分別

Core NFC 嗰新API之前開放咗俾 third party app用NFC read 普通tag,可能新機用新NFC天線

Thank you

咁佢地之間個分別就只係用左新天線only?

我只係未用過apple 機咩都唔識
大家有冇字典app推介

用緊蝗野 有道詞典 想轉
但係搵唔到d一樣咁多例子既app
Multi-task 個 gesture 真係 iPhone X 獨家
好心佢就俾其他 iPhone 繼續用 force-touch 啦屌
隔離見到

隔離見到

Apple store幾時會有實機玩
想問下

A11 六核
多128GB

值唔值$1500

一定唔值
唯獨係多128gb好啲

你要計埋果舊charger
想問下

A11 六核
多128GB

值唔值$1500

一定唔值
唯獨係多128gb好啲

你要計埋果舊charger

Qi charger唔一定要用apple
Who hv iPhone x wallpaper 🙏🙏
警告⚠️

新iTunes 冇得download app
同整鈴聲

冇得手動入apps 了

屌佢老味
以後想keep/搵舊app版本就要JB?

Adblock 大法

仲未試到成功扯ipa入返devices
永keep adblock 2.0

咁jb個appadmin好有用
用緊7 128
睇完發佈會 只係想換做7+ 256
8 X
Who hv iPhone x wallpaper 🙏🙏

我今日都搵左
但搵唔到
用呢張頂住先

訓咗冇睇,係咪有新 Airpods ?
新iTunes 會無咗appstore
話説其實face id第一下係咪唔係fail
訓咗冇睇,係咪有新 Airpods ?

no
iPhone x cap圖上面會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞