[月經] iOS集中討論區 (24) Steve Jobs Theater

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

其實iphone 8個NFC配備讀取模式同iPhone 7個NFC有咩分別

讀取模式唔係ios 11就有咩
不如出果陣鬥快

睇下我係褲袋解完快d 定係你X 拎上手望個mon快d
7同8分別都唔大
應該轉7仔加隻s3

利申 6仔

其實iphone 8個NFC配備讀取模式同iPhone 7個NFC有咩分別

Core NFC 嗰新API之前開放咗俾 third party app用NFC read 普通tag,可能新機用新NFC天線

8plus應該炒唔起

Plus點都有得炒
係幾多日姐
不過連新色都無
有啲難度

ireserve啦

15號希望有時間去

15 唔係PRE ORDER 咩

Core NFC 嗰新API之前開放咗俾 third party app用NFC read 普通tag,可能新機用新NFC天線

Thank you
64同256價錢
真係幾狗
不過都係過左第一批先
64同256價錢
真係幾狗

iPad Pro已經係咁
見怪不怪
iPhone X 未過 FCC審批,可能因為咁所以十一月先發售

touch id單野累事最後搞到咁
64同256價錢
真係幾狗

見怪不怪

而家apple marketing 主導,冇計
用家福音,今次8我諗炒得一兩個星期,大陸又係同香港同日發售
64同256價錢
真係幾狗

見怪不怪

iPad都仲ok

iPhone冇128真係玩野
原價賣返就得
岩岩開左新卡
64同256價錢
真係幾狗

見怪不怪

iPad都仲ok

iPhone冇128真係玩野

真係想換機慳錢真係7仔就夠
實用
AirPods又冇update
原價賣返就得
岩岩開左新卡

我唔係好敢玩
冇卡玩分
成堆機
又se 6s 7 8 X,重濫過an機
冇曬一部機做大佬個feel,今年android 真係屌打apple iphone
64同256價錢
真係幾狗

見怪不怪

全部都係財技
64GB唔夠用
買256個價錢已經夠你買高一級嘅64
https://youtu.be/ZCQuasiJgYM

咁出home好怪
不了

屌佢老母,face完仲要掃多下🙄fail左又要熄mon再著
好撚on9
方便自己比較,總結左7+同8+既分別:
1. 8+多左TrueTone
2. 8+長寬高多左0.2mm
3. 8+用A11 CPU同埋多左“神經網絡引擎” (黑人問號,唔知咩黎)
4. 8+相機閃光燈有慢速同步模式,同埋有人像燈光 (beta)
5. 8+拍片fps勁啲
6. 8+有藍牙5.0、GPS支援多啲系統
7. 8+電池使用時間與 iPhone 7 Plus 相若
8. 8+有玻璃底殼可以無線充電

所以影相、打機唔要求高既我選擇7+~~

仲有樣嘢 係突破200g
64同256價錢
真係幾狗

見怪不怪

全部都係財技
64GB唔夠用

加多少少系列
其實cut 128真係好煩
64同256價錢
真係幾狗

見怪不怪

全部都係財技
64GB唔夠用

加多少少系列

千三呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞