[月經] iOS集中討論區 (24) Steve Jobs Theater

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Face ID
我望完之後開機都要用手篤
咁我一開始用手指unlock有咩問題

其實係ios10開始唔知點解unlock完都仲要做多一下手勢先入到home
好似以前unlock完即入home咪正
完全冇當年出touch id wow既感覺
6s上8實際使用分別應該唔大

因為D人一睇face id就即刻提出好多極可能會遇到嘅問題

淨係女人化妝呢個問題都解決唔到啦, SAVE哂咁多個妝落去?

face id好似係睇輪廓
化妝無影響 頭先發布都有提到

okok, 但係普通人就咁聽會覺得指紋係安全過樣
6仔巴打們諗住換邊部?

因為Craig bb failed

見到有人話係開機之後第一次unlock所以要入passcode enable face id
唔知堅定流
不過柒咗就一定

touch id 都係第一次unlock所以要入passcode
6仔巴打們諗住換邊部?

8+ 唔知64定256

講真用apple pay果到已經差好遠
你7仔ok用apple pay俾錢果陣,唔通控個頭埋部機到咩屌

見到有人話係開機之後第一次unlock所以要入passcode enable face id
唔知堅定流
不過柒咗就一定

佢拎得上台肯定試過先啦
真係第一次unlock咩

唔知堅定流
不過柒咗就一定

佢拎得上台肯定試過先啦
真係第一次unlock咩
有冇人插耳機成日聽到啲空洞聲?
上網睇話有極會耳機插口位積塵
Face ID
我望完之後開機都要用手篤
咁我一開始用手指unlock有咩問題

其實係ios10開始唔知點解unlock完都仲要做多一下手勢先入到home
好似以前unlock完即入home咪正

我又覺得乜野既, press home wakeup部機順手用埋touch id解鎖

6s或以前既HOME掣都冇以前4年代咁易壞啦 7/7+更加唔洗講
6仔巴打們諗住換邊部?

8+ 唔知64定256

我都係糾結緊64定256
X點都有得炒
樣始終改咗

不過st9就要交多一兩個月租先

下星期準備義海價收8/8p

8plus應該炒唔起

Plus點都有得炒
係幾多日姐
不過連新色都無
有啲難度

6仔巴打們諗住換邊部?

8+ 唔知64定256

Same依家6仔64就用曬
6仔巴打們諗住換邊部?

8+ 唔知64定256

我都係糾結緊64定256

6s諗住唔買,一係就上x

你7仔ok用apple pay俾錢果陣,唔通控個頭埋部機到咩屌

有啲舖仲將部機裝係個石屎枱入面
平面要你用NFC 再望鏡頭
諗住ip6換ip8
根本等唔切ipX
11月出仲要過埋炒期
都12月尾啦
用緊6s plus值唔值得轉新機

你唔覺得部嘢慢咪繼續用

我主要係64GB唔夠入歌

但講真我依家想儲錢買ipt7多啲

唔知10月有冇發佈會 但10.5又係出左冇耐

好耐冇出新款/upgrade嘅產品如下:
iPad mini
Mac mini
iPod Touch
iPhone SE
Mac Pro
Time capsule
呢堆嘢難啲可以出到一個event

要禁定出黎unlock定先囉, 我有時用APPLE PAY都係禁定UNLOCK左先
X點都有得炒
樣始終改咗

8plus應該炒唔起

Plus點都有得炒
係幾多日姐
不過連新色都無
有啲難度

去炒X 喇
唔好玩我部8plus la
到底7+ 個人像mode beta左成年肯更新做正式版未先
X點都有得炒
樣始終改咗

8plus應該炒唔起

Plus點都有得炒
係幾多日姐
不過連新色都無
有啲難度

6s 換8 好唔好

講真分別唔係好大,又厚咗重咗,少咗個3.5mm

換個粒新U,靚Cam 同玻璃之外,仲有咩分別

Qi wireless charger 仲要另外買
X點都有得炒
樣始終改咗

8plus應該炒唔起

Plus點都有得炒
係幾多日姐
不過連新色都無
有啲難度

我都係
開咗新卡想食分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞