《小丑:雙瘋》(Joker: Folie à Deux)討論區 (1)

628 回覆
10 Like 40 Dislike
On9 睇得出根本完全冇諗過拍續集為拍而拍
好似係有人唱歌就會trigger到佢
佢係Arthur死之前,係自己嘴𠝹左個笑面
佢地應該係話,呢個唔係鐘意挑戰人性,秩序同規矩果個犯罪型joker
第一集已經俾到個feel只係想俾人關注,缺乏愛既joker
或者講化學池/batman joker
佢只係缺乏人最基本需要嘅愛,由頭到尾都唔係一心想犯法或者反社會人格,除咗殺最尾個條友,其實全部都係抵死
Lady gaga 會唔會養個真joker出嚟
Domino唔受溝都未殺
其實佢好nice
啱啱睇完,完全浪費時間
我反而好奇佢係點入監房扑野
佢老豆好有勢力?
睇完一肚火,搞黎搞去剩係唱歌,最後個結局真係反高潮,乜料
岩岩睇完 應該好多人睇完都會好失望...
可能成個Harley 都係幻覺、成套戲都係幻覺,佢入監倉就直接片尾俾人隊瓜
佢一出場我就留意係咪幻覺
但獄卒同律師又證明到呢個人存在
唔同上集幻愛個鄰居
小丑被人救咗上車之後 聽到炸彈恐怖襲擊會繼續出現
佢選擇...跳車而唔係順勢做一個無底線既暴徒領袖
反而想知恐怖襲擊係咪GAGA做
唔似gaga
最後佢分手嫌Arthur放棄身份好失望
差唔多當Arthur出賣佢咁,點會搞咁大壇野救佢
應該係班joker fans搞,又準備埋走佬車
個個都屌咁真係睇都唔洗睇
我反而覺得唔似joker fans搞
fans要炸法庭 佢地最愛既joker都好大機會死

Arthur放棄身份個陣 好似講咗句野 唔係好記得(knock,knock..)
以為係俾咗暗示叫gaga做野
我就諗係咪gaga想俾多最後一次機會佢 死過番生 得到自由
係咪會變真joker同佢一齊起座山
後半部有首歌詞 為何星星會降下 個首係咩名?得呢首聽過好似好經典的
19年上
冇得抄史高西斯就唔識拍
對我嚟講結局誰是真小丑對係最大問題,致命傷係 musical 方面唔合格,歌唔好聽(頂你好多時候都係清唱)舞唔華麗

同埋好拖,呢個劇情唔需要剪到2.5 hr
屌那星dc又出套垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞