《小丑:雙瘋》(Joker: Folie à Deux)討論區 (1)

628 回覆
10 Like 40 Dislike
唔知睇MX4D嘅人咩感受?
一有歌劇就fing凳
我40蚊睇都覺得浪費時間,睇MX4D應該想鎅凳
中段係咁唱 啱啱屌完佢
唔夠五分鐘又唱
做咩個個都討論真假Joker, 根本個個都係真Joker,只要生活夠痛苦,世界夠瘋癲,人人都可以係Joker
60歲都啱
好多香港人因為2019要上庭,都頂唔順壓力,向法官認罪同求情
屠龍案、12港人案同初選案,咪一樣有人做污點證人
初選案個幾個污點證人,最初咪一樣想喺民主運動入面做人民英雄,到真係被政權捉去坐監,就演唔到落去
壓力太大、精神崩潰,就懺悔話自己係凡人,好多人都會咁
慷慨赴死易,從容就義難
女人就係咁賤格
我take左係想報仇 而唔係而家咁樣"放棄"
再諗返佢審侏儒朋友最尾係唔想佢講落去
似係伏筆 想回復返最原本既arthur
joker= infj
不如問返你轉頭,咩叫「做joker」
佢又幾時「做左joker」?
佢由頭到尾都只係想做一個舞台表演者
佢想做嘅只係clown
唔係通常意義上指嘅超級罪犯嘅果個joker
推多啲人睇
不如改名叫Jo Jo Land
套戲應該仲貼題
諗諗下其實觀眾同啲joker狂熱fans定位真係好似
大家想睇嘅係joker唔係arthur
如果想睇arthur呢個小人物可悲嘅人生今集係拍得幾完整
但無人想知無人想睇你條毒撚缺愛發情
個個屌親都係屌歌舞屌節奏搞到好難睇,係得你係咁屈人覺得要睇joker要睇打打殺殺。
定係你話觀眾想睇套好睇嘅戲就已經係先入為主
屌你老母啦五毛狗
2019721?
我幾時有屈
上面大把咁嘅人
我自己都係屌啲歌煩到仆街
白卡lalaland完全唔係原著小丑,睇唔出係瘋狂,純粹係發神經
藍色窗簾,信者得救
得罪講句今集好單調(甚至係刻意地悶?),場景loop監房法庭監房法庭 ,情節亦都無咩爆點,唔係話上一集好popcorn但都有好多轉折,今集除咗最後一段都係重重複複

傳聞係上集電影公司唔睇好結果勁收又攞獎,今集一導一演報復式獅子開大口再有咁藝術得咁藝術反正係你求我哋拍多一套
吊,企鵝嗰邊仲似爽片/劇
依套野真心完全呃錢根本搵錢戲睇得出導演同演員所有人都冇諗過拍第二集
Btw有冇人期待樓梯個幕 Arther會摙死Lady gaga
Think outside the box,
點解係荷里活啲導演可以咁撚唔知醜??
次次續集都渣流灘
不顧後果唔撚洗怕職業生涯從此玩完?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞