《小丑:雙瘋》(Joker: Folie à Deux)討論區 (1)

628 回覆
10 Like 40 Dislike
劇情無乜問題 好撚鐘意Arthur
但比D歌劇斬開哂
諗緊剪番順可能會好睇番少少

係監倉個場BUGBUG地
以為FF但原來係真

最好睇係法庭個幾場戲
同埋「不要再唱了」
係咪因為咁先三級
學倪匡話齋,小說只有兩種,好睇同唔好睇
電影都係一樣
夾硬將電影分門別類,之後話文藝片實係悶啲,冇咁好睇,簡直係本末倒置
講得出呢啲嘅人,拍出嚟嘅野都唔方會成功
魔街理髮師 一樣死氣沉沉,但人地拍得好睇
我覺得好多人將導演意圖同拍得好唔好當係同一樣嘢
跟住係咁話人覺得唔好睇係因為唔明
大把導演都有自己意圖,但有意圖唔代表拍得好
IIB
Exact7ly
睇到外國有個comment話d人睇到中途離場=法院d觀眾同小丑女見到冇joker即刻走人
如果真係好似孤星淚咁成套用opera呈現又唔同
佢又唔撚係
導演夠唔夠疆走出離講佢本意係咁
同意,好多大導都會眼高手低,但啲人就係鍾意見到大導拍嘅就讚,顯示自己有品味
身邊識幾個孤獨精就係exact7y呢啲Attention seeker
而且平時追開台灣劇
姐係真心覺得套戲好睇就係attention seeker?
夜市人生?
其實小丑女個學識背景同佢入魔已經好值得深研
將呢度發大黎講咪贏囉
但我唔見套野有幾多著墨
其實佢第一集殺咗邊五個人,冇乜印象
3條火車蛋散 打工個老細 murray 仲未計自己老母
suicide squad簡簡單單咁
佢照抄(播歌)都仲可以接受
乜撚都唔講就扑野走頭
以為最尾樓梯跳舞變真癲, 點知...
個個人都想佢做joker 包括gaga 炸佢老母court都係人哋做埋 但佢自己唔想再做 成套嘢想講依個矛盾 但處理都唔好

本身用歌劇帶內心戲可以交代少啲劇情 依個可以 但處理同剪接真係可以再做好啲 好多位整到好突兀 除咗依樣 其實都算好睇套戲
仲以為臨尾個心理醫生都殺埋
唔係老闆,係送槍俾佢既好同事
依套qp會唔會有機會拎多次影帝 都係好屈機 冇咗第一集驚豔感覺 但啲內心戲仲係好屈下
單論演員我覺得gaga 都有機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞