《小丑:雙瘋》(Joker: Folie à Deux)討論區 (1)

628 回覆
10 Like 40 Dislike
你有point
Arthur一生都揾緊欣賞佢、覺得佢好嘅人
而Gary 可能係少數真係覺得佢好嘅人(就連Arthur 老母都同鄰居講到明佢係白卡仔
Arthur可能覺得Gary 比佢Joker哩個身份嚇到咁大創傷
覺得悔疚係自己傷害咗哩個欣賞自己嘅朋友
屌佢老母
睇完感覺就係
導演唔想人祟拜joker
硬要將第一集建立好Arthur成為joker既完美故事一野推倒
今集就係同你講,一個普通毒撚始終係一個普通毒撚,佢地變唔到一個眾人推祟既反英雄
呢套野直情係毀滅左第一集,WB唔好再搞呢d續集啦
明明第一集成個故事好好
Arthur已經成長變做joker,成個心路歷程好完美
絕對唔係今集所講既Arthur係想成為焦點刻意"扮"joker
joaquin同導演 都講到明唔想拍續集,係華納要拍
導演今次索性幫你手擺爛摧毀埋個角色
佢先係瘋狂個個
平心而論,套戯係好睇嘅
好多人當咗普通英雄片,爆谷片睇,以為今集好多爆炸殺人
或者見到唱歌跳舞就自動skip晒啲內容,就話唔知講咩
無錯
完全破壞左上一集所有野
你有無睇過上面d留言
邊個講唔明

問題係呢戲真係好撚垃圾
由上集開始已經無人期待過佢係英雄片
唔係話你哋
睇threads 或者其他comment 話呢套唔知講乜
『導演唔想人祟拜joker』呢個的確係

btw 如果今集Todd Phillips 拍返大家期望嘅嘢,姐係Joker 同佢啲fans 喺Gotham City 周圍殺人放火,Ending 嚟個Bruce Wayne 想做Batman 嘅cameo,第三集係Batman vs Joker。

咁係咪好好多?
有冇改劇本唔清楚,不過律師一開始叫Arthur 你乖啦今集扮雙重人格滿足班fans啦

巧合到唔覺得係巧合
導演先係joker
一部份人係睇得明而屌

但89成應該冇睇晒
問題係睇過第1集
鍾意第1集嘅,係鍾意Arthur嘅角色

話fans想呢套野出第2集係明屈fans

當日睇完第1集,鍾意嘅一般果陣睇留言,都冇人會想有第2集。因為第1集已經完得好完滿。
所以WB同導演都係濕鳩
睇真啲fans角色係套戲入面好薄弱
asylum同 court都係體制內,只有法院出面等嘅人先係fans 化身

court所有提早走嘅人都係體制內 etc WB bosses
冇乜意見
成日下半場寫到Arthur.,除左繁殖,已經冇其他意識。
的確有呢類觀眾
但大家都有個共通點
就係呢套戲的確係垃圾

好睇個頭咩
reddit 見到人話特登搵個似馬田史高西斯嘅人做法官
「審判joker」

條濕鳩個個位都特登

真正想屌嘅係movie industry 同WB (屌埋GAGA

但係唔會講出口
認同
上集講到幾慘,職場比人欺凌又有病又比老母呃身世又係假
今集又係到翻兜咁講佢之後幾慘
咁上集最尾係講黎把撚?

兩集一齊睇係傳遞左d咩思想出黎
你係廢人唔該你認命 ?
票房趺幅好勁
而家先得億幾票房
基本上確定蝕硬
玩9觀眾 唔抵可憐
行家都踩到咁
話俾大家聽現實冇童話
人生係無常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞