《小丑:雙瘋》(Joker: Folie à Deux)討論區 (1)

628 回覆
10 Like 40 Dislike
乸住個電話唱咗成首nina simone,我真係到咗極限
大肚婆嗰幕?
好耐冇試過出咗戲院咁撚嬲
放IMAX 2張聽晚isquare , 有意留tg🙏
荷里活式唱大戲
對上一套戲院睇完,散場之後仲要追住屌嘅戲係 寒戰1,再上一套係 殺人犯
未睇Joker 2
不過唔好拎完美物質比,
完美物質係疫情後荷里活嘅神作沒有其二
女權時代仲拍到言之有物嘅Cult片係最難能可貴
配樂印象深, 場景氣氛又襯托到, 2位主角演技又到位

搵唔到有咩好投訴,
話結局cult嗰啲人只係睇唔明套戲想屌現實世界啲咩人
睇到一半頂唔順,走咗去隔離院睇完美物質
使唔使再買飛
就咁行入去有位就坐
半價走放今晚,都係IMAX,留TG thank you
未睇, 想知有冇ending credits, 見上網有人傳話有真正既joker出現
You can start wiping off your clown make-up once the credits start to roll for Joker: Folie à Deux, as the sequel to Todd Phillips' critically acclaimed DC comics adaptation does not have any kind of end-credits scene.

利申:無睇到credits尾
沒有小丑,只有亞瑟
你睇黎面盲得好緊要
千萬不要入場!!!唱歌多過呼吸,完全唔係第一集果回事

你地時間多錢多就入場
呢個的確係
睇嚟我啱
真係唔好再拍落去
個故已經爛咗
你可以話套戲想諷刺d人想要代言人、觀眾只渴求joker呢個人物而漠視左呢啲弱勢人士既真正需要

但同樣地套戲都係用joker做包裝掛羊頭賣狗肉
似lady gaga & Arthur既 MV多過一部戲
你都根本無好似第一套咁貼地關心弱勢既苦況,今套既比例幾乎係0
有咩資料話鳩觀眾
睇完,我層次唔夠高唔識欣賞,同預期差太遠
做到殺死joker既人會出名
就好似搵佢簽名條友一樣
joker死左本親簽書會更值錢
拍開屎尿屁就拍屎尿屁
咪撚同我講大道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞