港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
但係唔會大大聲同人講衝紅燈係岩
但你問我左行右企一定係快過兩邊企
你搭尖沙咀啲平路電梯會唔會企喺度
人流關我咩事
我做咩要幫黨鐵疏散人流

行電梯係快過行樓梯

你企得即係唔趕時間
咁咪繼續企囉
做咩阻住趕時間嘅人?
希望反駁嘅撚樣人生唔會有一次係趕時間

例如急屎/趕飛機/趕收工etc
跟本兩邊都企一定要較到條梯勁慢唔係會好危險,到時係咪真係快過而家左行右企好有保留
求解釋
佢咁樣講到明
即係你係行電梯仆街係唔關佢事
peak hour又點會冇人行左邊
冇車時衝燈阻唔到人咪冇錯囉
(當然冇錯係咪等於啱係一個哲學問題)

問題係企左邊班友阻住地球轉
企左邊肯定係反社會人格
就算慢左只要一有事都會變現實版塊魂
好明顯係想免責

如果啲人跌低受傷,就可以用「叫咗你唔好行」呢個原因,免除責任
係, 佢用到好似大陸果種慢就可以2邊都企, 好似福田關口返香港果幾條梯咁慢

用而家呢種速度玩2邊企同玩命冇分別
有次我企左邊,後邊條女叫我唔該借借
我無讓,話隔離有樓梯點解唔行
咁我企左係度你點行
跟足指示
咁人地offical咁講左,咁果個場係佢,冇得講架喎。

即係等於見到人地衝紅燈,唔會指住佢屌。
見到有人嚮左邊行,亦唔會有人出聲。

但依家冇得話係岩,嚮港鐵範圍

雖然對錯都冇實際意義,學你咁講,左面企都係等睇打架。
雖然真香港人都有晒共識左行右企,但依家咁多專才真係教壞人喎。港鐵今鋪真係求其咗。
後面果兩樣都係可以預防,得急屎難預防
應該搵100幾十人拍條廣告片實測
咁啲人先會學
東京靠左大阪靠右呀鄉下仔
班鳩層未試過前面有廢老拉住架買餸車妹下妹下,
平時我會偷左邊嘅位避佢地

如果兩邊都企哂人一定成條電梯嘅人閪冧曬
你緊係無學過relative velocity
地球郁但relative velocity 係0
電梯唔係
慢既原因唔係左行右企,係成班撚樣電梯口插隊塞住哂
時代會變㗎嘛 咁多年咁多人喺電梯行仆街死咪要改囉 變通下係咪好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞