港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
其實有腦都知

條運輸帶就均速,上面企嘅人就一大堆變數

本身啲人識自己緩衝,但佢就想full load個系統,但無人每忽都監察住,個系統會冧

我講返轉頭你起多幾條梯啦不如
繁忙時間俾人屌死,然後後面既人會不斷推你你繼續企係到只會仆街跌撚死

黃衫波板糖人要維持秩序冇人理你,之後後面落黎既人指住話你抵撚死
係某啲情況下先係整體時間上有着數(唔係utility上)
如果淨係睇個實驗結果唔睇個methodology唔睇其他factor有咩唔同
咁同睇wiki當真理然後話尼哥係武士一樣on9
仲有啲撚屌 一上到去就企定左望右望搵路
屌佢老母唔行前幾步 跟後面頭1,2個轉左邊避到 後面炒哂車
個實驗就唔係假既
不過直接搬黎香港就on9左啲
如果因為佢企呢度,俾人用手撞落去導致碌落去受傷,你覺得後面條友會唔會走得甩? 成個地鐵站都係閉路電視,一時之快搞到坐監 成件事好連登
你就真係小學雞,完全冇解釋就話咁係有著數

唔趕時間嘅人,快啲慢啲冇所謂,你特登推佢快啲對佢嚟講效用好低
趕時間意思就係想短啲時間上到月台趕車(你小學雞怕你唔識解),比趕時間嘅人快啲,效用高好多(同效率有咩分別自己問AI/google)

係香港生活過嘅人無可能講得出俾人行電梯只係「為咗我一個」 ,做咗咁多年人未見過得一個人趕
個結果就係月台會勁撚多人
預左比人屌
歪風嚟
遲到會冇左份工,而且人貼人唔小心推到好難講
係廢老
接納唔到左右都企呢d新習慣
講香港唔需要東拉西扯,中學五條2都識得答
每條線載客率都爆錶,地鐵日日都咁多人仲有遊客,大部份人都係用扶手電梯上落
又name calling
係啦係啦,新嘢一定啱,mirror一定高質,美麗新香港
如果遲到會冇咗份工,其實佢唔遲到都係冇咗份工,擺明老細想雞咗佢,你話唔小心推倒,嗰個連登仔上到庭都話唔知道我唔小心,到最後唔使坐監嗎?
兩邊企就會電梯出口勁撚多人然後人踩人
你一個連登仔代表晒所有人 你嘅偉倫真係好連登
咁急就行樓梯啦
一係早少少出門口
老屎窟心態,好似啲中年人咁,枱面係要放部Casio 計數機 連登已經有維園阿伯嗰種廢臭公屋味
我上次見到隻導盲犬都企左邊添呀
我理性解釋曬我嘅point,係好連登架

你就兒登白卡式老屈我代表都有人
睇見啲人回咩企兩邊人流快啲好好笑,當咗自己黨鐵高層諗點管理人流,人流快慢關你叉事咩
有啲仲話我係要企左面塞住唔郁呀,吹呀! 以為自己反社會人格好型好自我,其實係自動自覺幫黨鐵控制人流嘅傻仔,請問有咩得著? 中国人天生奴性重,唔關自己事幫當權者諗埋
唔趕時間嘅人必然係快啲慢啲冇所謂?

成件事真係好連登,有錢人銀行戶口大把錢就必然要多咗少咗都冇所謂
jip佢老母閪啦

咁趕時間就行樓梯
就係講香港先唔會當英國個實驗係真理
然後話所有人都快左
根本兩邊企係所有人都慢左
但有可能係特登搵返佢
張poster 都寫住「改變習慣」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞