港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
又啱喎

黨鐵應該一步步嚟
唔好一刀切叫人唔好行
行電梯幾時變咗係唔負責任嘅行為
你拎犯法同時危害其他人生命嘅事同行電梯做比較會唔會搞笑咗d
日日都幾十萬人左行右企,我又唔見有9車連環相撞wor
無可能
雙企係指級級都有人既情況下 佢output就=每塊板既速度
係間距大過1就要double彌補番間距失去左既空間
好難明咩
其實人哋都係因為行會容易有意外先叫大家企容你老母易
而且我講左我都有行
屌你老母唔識字唔該收皮啦
廢物一件
2018年到2019年所做調查顯示,全日本這段期間共發生1,550起電扶梯意外,較10年前的調查成長三成,且有持續增加趨勢。意外原因最多的是行走導致跌倒等「使用方式不當」,占比51.9%。
個制一定係你附近?
而且突然停機都係危險行為
即係咁講,我講左我都有行,你個咩垃圾腦唔識字又變左企低能廢老
咪差幾十秒囉
唔信你自己計吓

除非你係全程跑

但好多時啲友
喺電梯上面就懶係趕時間
到落返平地就龜速放慢
(因為佢行完電梯都攰啦)
咁一加一減有撚快到咩

仲要有時落月台
快咗嗰幾十秒,但架車都未到
行同企咪又搭埋同一班車
都唔知有咩意義
講咗多層
你仲未理解到左右企嘅危險性
你就真係廢物一件喇
井底到呢
唔啱你心水就係假研究
全世界都係弱智你最獨醒
係呀 呢啲我會追住屌柒佢
讓完畀佢上到去見到佢慢慢行
即刻追住佢大大聲屌柒佢
唔係好急咩屌你老母
假設另一邊無人行咪兩行企快d。
但有兩個盲點

1.返工放工時間有大量人行,所以清得比兩邊企快。

2.企一邊既都係唔趕時間既人,佢地唔怕用少少時間去方便到其他趕時間既人。
都係公德心黎
咁依家左邊企個 d 人仲可唔可以大聲屌 9 佢?
社會一早已經搵到適合嘅方式
班左行撚咪好似支那人咁 任何嘢都要寫到明唔准做先得
你一句左右企就真係容易人踩人點理解你條垃圾廢up乜9
反而我就講左我都有行
而左右企就係官方建議
你真係垃圾黎
遇過 仲有啲女人到頂停喺度
https://www.hk01.com/即時國際/1040569/日本旅遊注意-扶手電梯該不該走動掀熱議-全國車站紛推雙排站立

連最守舊嘅日本都為咗安全而叫人企兩邊
唔好再拗企兩邊唔安全啦
咁2邊都唔會出現依個情況,所以我會用2邊一齊入果2個人做比較
兩邊都行會更加快,要企就去等𨋢啦
現實係繁忙時間啲人倒塞哂喺下面排隊+插隊,呢個樽頸位先係最亂同哂時間

非繁忙時間冇overcapacity嘅問題,左行右企反而係win win
但其實日本人都無理過
都有少少用嘅

在這項措施實施後,在扶手電梯上走動及站立不動的比例出現大幅變化,原先還未實施前2022年度,走動或奔跑的使用者比例為21.3%,而在實施後,2023年度這一比例下降到了7.3%,減少了3分之2
行定唔行根本係世界大戰問題
最好取消扶手電梯
一係行樓梯, 一係搭𨋢
唔洗爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞