港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
支持兩邊都企
有時迫於無奈 我會左邊勁慢咁上
之前喺藍田條超長扶手電梯,前面有位老人家落緊去,去到出口位左右彈左兩位緊橙衫友出來扶老人,直接左右線一齊頂,仲要頂左好鬼耐,左邊剛好後面幾位就係我,所以我直接倒後行,但右邊變撞人事件,有位阿叔直接破口大罵,班橙衫友仲要駁嘴,真係唔知呢班弱智乜人來
如果我見到兩邊都係企,咁冇得揀唯有企

如果見到左行右企,咁我行一定快過企,企左邊會慢咗仲塞住其他人

如果前面冇人由我話事,咁我行一定快過企,我直接行上去唔會影響後面嘅人

所以有得揀一定係行
大把人揸車去跑步啦 唔想行唔代表身體弱
試過幾次,
前面個支那人一落地就停左係度傾計,
一次條鞋帶[ZIP]住左條啦,
如果唔係另一邊有位比我避我一定齊齊仆係度。

都唔明兩邊企安全係邊
係,佢以為叫人唔該借借好型
臨尾佢仲細細聲講痴線,比我大聲屌佢老母
你指o既「快」速度係每秒幾多米?
我只係要兩邊企電梯o既平均速度,咁樣就叫「想一樣快」?
又做埋啲戇鳩嘢
啲人塞都係塞係右邊姐 左邊都冇乜人 講句唔該借借就搞掂啦 鬥快一定係電梯快
當年教育影響太深遠冇得改架喇
除非搵人捉行電梯
做過扶手電梯公司保險

你唔可以怪港鐵咁寫
因為好多人真係行行下跌親然後就走黎民事索償
Claim lift公司同埋地鐵
要做足保養商/佔用人/管理者
唯有做下依d
繁忙時間係電梯行唔係重危險咩?
老人,拖急,行動不便呢d,應該搭 車立 啦。仲搭扶手電梯分分鐘累人累己。
我跟開日本,左企右行
中環站繁忙時間係塞曬
人都未清曬 下架就到
唔係個個站閘內都有樓梯跑
咁你快啲走啦
諗出嚟嗰啲撚樣有冇搭過扶手電梯

撞正前邊係個廢老或者掛住㩒電話嘅撚樣 行出去嗰下比扶手電梯速度慢好多 如果左右都有人點避 到時係咪想人踩人?

到時真係左右都企一定勁多意外 on撚鳩
咁果個位又無,但要搞嘅就頂位睇到就揾個人一路跟佢落,同時叫後面留少少位,邊有出口位突然走出來扶,後面條友貼住阿伯無位走,橙衫兩條友加阿伯三條友頂住成個出口…痴線,到底個腦裝乜屎先咁做嘢
朝朝紅磡站都有堆撚樣企電梯口搵路 好彩左線識流動先有位走
就大陸任企
唔想行就搭LIFT囉, 阻頭阻勢
兩邊都企就最好 屌你老母個個喺左面插入黎 但係去右面條隊
成班人係電梯前塞撚住
趕時間行樓梯啦
你都可以當係trust me bro,不過係Common sense
A係keep住full capacity咁行
B係d人企喺度
有咩可能B會快d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞