港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
見過好多次左邊得幾丁友行
全部塞右邊等,唔識變通
好似你咁捕撚住連登冇哂人生咩好似你咁淨係得連登同手機驚咩我食撚飽飯冇屎痾先上嚟撚你隻傻狗仔咋醒目仔

我幾撚時有邊隻字講緊強制立法啊我話教完都冇撚人跟冇撚人理 咪即係而家唔撚柒work㗎

屌你個腦真係同個人都一樣企撚咗喺度唔撚識行弱智咪柒上網同人鬧交啦 一陣媽咪睇到都覺得你陀衰家

淨係識嗌廢老同去死啲五毛反駁隊都多變化過你 勁撚柒廢我呢啲就真係教育你喇 屌
乜差十秒會差好遠﹖
5年前企左邊會畀啲以為好正義嘅細路特登轉線叫你行
啲幾年已經冇晒啲類人
大家勇敢啲企左邊啦
啲電梯咁撚易壞就係因為行
日本推行先架喇兩邊都企…
行樓梯會快過行電梯?你叻!
講真你條廢老唔識字自己get錯周圍撩人
唔死有咩用先?又話自己行左30年話你廢狗好冇

我幾時撚時邊隻字話你有講強制立法
我講緊人地話教育,你話冇人跟
咁佢地冇逼人,咪問緊你唔跟有咩問題囉屌你老母死廢老垃圾

而家又講返企係度我講左我都有行
你條死垃圾唔撚識字盲狗一隻
亂搵人咬可撚憐
唔得閒就咪撚撩人啦死廢狗垃圾
新香港人先會兩邊都企
其實我都見過幾個留言話miss 左一班車會遲幾分鐘.....

其實我都打左個突,下.....幾分鐘炸喎,唔係幾個鐘。
其實生活到連幾分鐘都要爭分奪秒的話,會唔會真係考慮早少少起身出門口,等個人唔好咁緊張....
唔覺損耗係問題
主要多人時迫住右邊,塞死埋左邊,搞到慢上加慢,先要改規則
依度有篇輪文,數學部份講真我睇唔到
只貼結論

https://www.mdpi.com/2079-8954/12/6/203

To summarize, to best serve both the system and the riders (customers),

“stand right, walk left” (focus is on flow and “fairness/freedom”)

is a sensible policy to follow the majority of the time, but during times of anticipated heavy traffic, the following behavior should be induced:

Walkers go to front of queue(s) and quickly board escalator, then switch to “stand on both lanes” (focus on efficient clearing at the bottleneck).

Most importantly, the queues to board the escalator should be filled to take full advantage of pooling effects.
宣傳叫拎重野/大喼既人搭𨋢好過啦
屌, 佢地成日搞到後面既人kick 親又行得唔夠快
你覺得打個撚字型,好理性,我咪照你語氣回返你條垃圾
除非你都覺得自己有問題

如果你條垃圾冇野駁到死咬個又字既話
我只可以講我當時又係指人踩人
只係你條垃圾冇撚腦睇成我講緊因為行而造成人踩人跟住就係度撩人挑機
不過講黎講去講成日都係捉人個又字

如果你覺得唔會發生,又點撚咒到你呀
驚人咒唔係死廢老係乜仲要係你眼中係唔會發生既野
真係正一死垃圾冇撚腦,你個腦唔好話企,直頭坐撚住左啦死垃圾
主要話「無位入梯」先係樽勁。
比起左行右企…依篇論文建議,如果班車多人。行得快既人行左上前先再企晒兩行,比啲空間出黎比後面既人企晒兩行。
同埋其實撩左你就認啦
你而家咁講真係好撚狗,死淆西
你回我果刻我都預撚左奉陪到底
睇下邊個撚邊個
屌你老母垃圾
有咁多時間企係電梯妹下妹下
然後miss埋班車等多幾分鐘
非繁忙時間仲有機會4分鐘起跳
點解唔直接衝落去,快啲到目的地好過
咁care嗰幾分鐘等車,咁點解唔上電梯之前就跑快幾步入閘,咁咪唔會miss囉
正常呢啲情況有部分人會轉去行
life will find its way out
如果咁都無即係根本全部唔急
你應該係無睇野
跑得郁都會跑
但路上一樣好多路人妹下妹下咁行
行得慢又要一字成排咁行
步速同人一樣又唔肯跟返人地後面
如果上面有人係智障企係個電梯口,你成班人行上去咪仲多人頂。
如果有人企喺電梯口,就叫佢行開同時一野撞開佢啦。
想講係點解要賴電梯慢嘅十零廿秒,你早20秒係身,早20秒出門口,行快20秒etc,咪幹得切囉

仲有,其實你幾快到月台,都係有同等機會miss咗一班車,根本趕車係永無止境,你快20秒到月台,可能係等車等少20秒,亦可能係等車等多20秒
朝早其他時間咁值錢
可以訓多幾分鐘 可以食個早餐 沖個涼 打扮好先出門
反而趕路嘅時間最冇value
一係玩手機唔知做乜 一係就keep住行
縮短趕路花嘅時間最抵做
你咪鄉下仔囉。講好多年左右企,你唔去睇野之麻。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞