港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
左行撚係社會少數 左行撚先係反社會 左行右企效率差 令到大部份人都浪費咗時間 要成個社會犧牲就你呢啲少數趕時間 但又唔早啲出門/ plan好啲咪唔需要呢幾十秒囉 趕得搭的士啦 無錢學乜嘢人幾十萬上落 但又同班窮人搭地鐵
人哋無叫你行左邊
呢啲牌早就用銀色貼紙遮哂啲字
「比人行係唔安全」都已經唔必然啦,同我講必然

必然先可以講落去嘅話其實可以close topic 架啦小朋友

仲未講唔必然咪用expected value講個utility function囉

但你唔係想同我講99%「唔趕時間」嘅人會介意自己慢過行嘅人下話
條友現實明顯係反社會 意識唔到自己嘅人格缺陷
有無人留意 深圳地鐵之前有條片 就係問依樣
你啲公屋口吻
私樓咁有錢做乜唔揸車
你啱你啱,連登公屋撚又贏咗
如果啲死傻鳩仲堅持唔行樓梯就係
我無留意
即係原來係赤化po,感謝巴打提醒
班左行撚除咗吠同負評之外其實無point可言 情理都輸
成班左行撚以為企右邊就可以做日本人但實際上人嘅質素永遠唔及日本人 香港人嘅所謂左行右企永遠都會巾一班人塞疰左邊等右邊有位zip
改快一倍速度得唔得
原來真係公屋仔,以為私樓一定好有錢
依家係堆行得慢既塞住電梯出口喎
左右都企第一時間諗起深圳番香港羅湖商業城嗰條
無錢住咩私樓
大把站有走火通道樓梯唔代表你可以行

淨係紅磡站去理工大學/巴士嗰度已經冇樓梯得走火通道
同樣到想去嘅地方嚟計,鐵係可靠過的士,DC9玩嘢機會隨時高過鐵壞車
我返工趕時間可以行,放工唔趕可以企右邊,咁我即係少數定多數? 咁我即係反社會定唔反社會?? 呢個世界最緊要有得比你揀,咁簡單都唔明,學撚埋港共詞彙,佔少數=反社會

你塞住左邊我上唔到車,你唔塞住我上到車咁邊個有效率? 你咁想兩邊企就行唔通㗎啦,除非立法嘅啫,幾廿年約定俗成嘅嘢,接受現實啦傻仔,繁忙時間個個都趕時間㗎啦,多鳩餘,人哋點用佢啲時間關你叉事咩
請教下我行電梯點人格缺陷
機電處講左話左右企。地鐵教左好多年。
啱呀。成班人唔感企左插去右,右邊嘅人又唔會屌,成件事望落去就一班智障唔識用電梯咁。
唔識按停電梯制?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞