港鐵「左右都企」海報離地都呢

1001 回覆
880 Like 458 Dislike
啲大陸狗永遠唔會行 阻鳩住晒
電梯就唔行得?
出過街未?右邊塞會塞埋左邊
因為大量人由左邊等右邊zip位入
電梯就直落樓梯要轉好多個圈 你有冇行過 點睇都電梯加行係最快
你真係好撚戇鳩,扶手電梯上落已經唔啱
就係養成你呢啲連登垃圾公屋廢物不思進取永遠要個社會遷就你
其實只要有條友行扶手電梯仆街入醫院,成班連登仔已經唔敢再行,仲笑鳩條友戇鳩
而家係你一個人要快,咁賽跑冠軍跑樓梯最快,做乜要其他人陪你一個人快?個個都有俾錢搭車,一直以來用偷用$2卡嗰啲仆街最鍾意行扶手電梯
咁你咪企右邊囉
電梯就好似mario kart的加速地板咁
弱智

趕時間嘅人行嘅utility大啲,唔趕就企好啲,全企maximize 唔到,好難明咩?
立法囉,參考日本…啊,唔可以效法人哋
咁加落港鐵附例囉,任加
每個人都俾錢搭車,憑乜嘢要就你一個人快要企右邊

一落車成排人排右邊位拉條長龍出嚟,左邊成行吉晒冇人用,的小貓一兩隻行扶手電梯,要快嘅隔離仲有樓梯俾佢跑,點都係跑樓梯快過行扶手電梯
你未見過啲人為咗右企完全封死左線?行定企都用唔到
其實行扶手電梯最多咪快幾秒
更大程度係嗰班人反社會傾向,要搞對抗標奇立異
尤其係食碗面反碗底嗰班屋邨人
你講就係呀?唔啱個位係邊?
MTR宣傳用意係管理角度出發,唔好當真理
佢5年後又唔提兩邊企你會跟佢轉軚,定屌MTR?
咁咪即係你自私囉
唔趕時間等lift啦
即係人哋好多錢,多少都冇所謂,就老馮要分錢俾你?
成件事鳩到,有冇諗過趕時間買架電動輪椅仲快
俾人行快啲你會短命咗?on9比喻
擺到明落晒閘,如果有人因為行扶手電梯導致自己或他人受傷,佢可以免責,甚至係行扶手電梯嗰條友要承擔第三者責任賠俾其他受傷嘅人 由始至終,冇人叫佢行電梯
其實有幾自私,先會覺得行扶手電梯係理所當然
成件事真係好連登公屋味,覺得乜都欠咗佢
你唔理人咪即係自私 日本大把人左邊企同右邊行 去日本屌人未
事實係扶手電梯兩邊企,每個人都有着數,更加快到月台,唔係為咗你一個,犧牲全部人嘅時間
有冇讀過小學?全班同學嘅1秒等於你嘅30秒
師奶:趕住返屋企煮飯比兩個衰仔食丫,屌你老母!!
就係唔會
弱智仔講夠假研究未
永遠都唔會輸嘅連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞