生小朋友真係伏到仆街,將自己成個人生可能性摧毁咗….

800 回覆
3521 Like 163 Dislike
上帝無強制生育
為左仔女未來,有都落左佢
每個人唔同,邊有得問點解

有啲人覺得有小朋友先叫完滿,有啲人想延續後代,有啲人純粹鐘意小朋友,有啲人想養兒防老。但從來冇對與錯,想要又養到咪生,唔想要咪唔好生
Ching夠鐘食藥
就算要生小朋友,都唔應該喺香港生。
其實成句咁睇 都唔明句野既意思
其中一個捷徑

咁都理解唔到?
報左名join哈馬斯未?
無錢學人中出?
早幾日先發現 原來黑寡婦來
社會成日要營做個氣氛唔生仔係自私 人格有問題
所以身邊好多朋友兩個加埋超過搵超過100k都唔諗住生,寧願養兩隻狗就算
其實好多野都係講個人選擇同樂趣. 有人鍾意打波,覺得踢波睇住自己進步,入波得到快樂,就會去做. 即使有機會踢到斷腳受傷,都依然覺得值得.

同理有人同喜歡既人生仔,用心湊大佢,睇住佢成長,都一樣會得到快樂,甚至將呢份快樂分享俾自己個仔,都係人生既一種樂趣. 即使日後個仔有機會點點點,但個過程既樂趣,辛酸,都依然覺得值得
19歲既scarlett正到痴晒線
無資源建議唔好生,高度發展機會多既年代都把握唔到就唔好怪下一代,既然都無資源無機會唔好要求下一代點點點
有開心有唔開心羅,環游世界都一樣喇… 搭車搭飛機等既時間/行路個啲唔辛苦咩… 有得有失

你純粹因為湊仔辛苦抹殺仔女俾到你既,你諗野又好片面
講到咁慘
咪離婚唔要D仔女
再一個人生活 開心晒
正正常常都好,佢一開壞/行差踏錯,又係有排煩
全世界出生率都跌緊,證明好多人都係咁諗
美國民主黨睇到未?
搵女權希拉里搭Michelle Obama選
大打女權戰、女性墮胎權牌
一定係大部份人會幫女性嗰邊
呢個就係人性
忽視呢個重要現象就抵民主黨今屆輸
希拉里最後當第一位女總統嘅希望都冇埋
睇Steven 就知
但你問佢會唔會後悔 可能佢都唔會後悔
人生就係咁
老左先正

後生講樣 好多明星正過佢
不過佢後生已經大波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞