生小朋友真係伏到仆街,將自己成個人生可能性摧毁咗….

800 回覆
3521 Like 163 Dislike
加速great reset
中位數既double 應該係屌打wor
咪舉埋天使仔父母出來羅

定你真心覺得佢地窮呀?
肯撚定
連登好撚多人屌緊
你覺得你生親都係唐氏同天使仔咁冇法㗎喎
真理
外國讀醫讀law易啲,唔係完全讀唔成都入倒,但係起碼易過香港先
有錢仲可以玩non-jupas入
每個人意義都唔同,好似養貓狗一樣無意義,好多人洗的錢仲多過養仔,仲要短命,點建屌女唔屌飛機杯?又平,又可隨時換。就係每個人追求的快樂唔同。有人打機鍾意簡單,有人鍾意地獄先爆機。
有人覺得死左就咩都唔關事,所以唔使對所有人好都得,無哂同情心,做咩都得,終極利己主義都可以。純粹係每個人點睇自己,要成為一個點的人。唔係批判任何人,只係純粹討論
有,唐心風暴
唔好問仇女 仇家庭 仇富 仇窮 嘅連登仔
你依d咪唔係考慮得完整既父母羅

你無腦勇者無敵 你既事啦
點解你唔直接問你老豆老母,每個人答案都唔同,你想證明自己係岩的可以同你老豆老母討論,佢地應該係呢個世界上最願意同你討論呢種問題的,因為我相信現實的你唔會咁樣her住人
出街食飯又可能毒死
搭車又會有交通意外
過馬路都會車死
你用啲低機率嘢去argue咁不如乜撚都唔好做啦

講到生仔咁恐怖你快撚啲去結紮啦
你咁講溝異性同結婚都無意義
有小朋友,教佢養佢睇佢大其實都好開心
不過前提你一定要有錢
有錢可以請工人,可以掉去乜乜班到比人教
父母只負責同佢玩同佢開心既時刻

窮撚就要憂柴憂米
個細路激氣同頑劣又要自己教
父母係識做人就唔會點窮
結果唔識教又激撚死自己又教壞個細路
咁係因為你老豆窮我地中產覺得家庭生活好幸福
人工生活質素無改變咩?如果你咁都要比我真係無野好講每個年代都覺得自己係最艱難…..咁你梗係唔好生
辛苦養到佢18歲諗住準備甩身
點知佢中出條女中鳩埋要你頂多18年
絕對唔同意
你生下一代出黎 佢思想係點你控制唔到
佢覺得人生就係無意義
住九龍站複式相連單位都可以jump
咁你作為家長又點自處?
天咩倫樂 一廂情願而已
ching麻煩繼續宅在家,唔好出街嚇人
我發覺好多人真係比老豆老母洗腦
我識得d fd話唔生仔點對得住父母
我心諗我生左就對唔住自己喇

又話咩生仔係完成任務, 都痴撚線,打機咩
你有錢就話姐, 無錢死捱難捱供書教學,無曬自由, 人地個個自由自在鐘意點就點, 你就比個仔綁最小20年, 玩地獄mode

有d人又話生仔防老, 食屎啦
養大個仔d錢,買美債食厘數+本金都可以過埋下半世
都仲未講生左d仆街仔女

生仔由大肚嗰刻起就已經無左自由, 我情願自由自在到退休生活幾十年, 最尾10年聽天由命,都好過生仔無自由幾十年仲要賭佢最尾十年做孝順仔
你弱智
你同上面條友一鳩樣做咩一黎就咁defensive先
點解你會覺得我係想證明自己係岩
我又點樣jer住人我係見條友覆咩問黎無意義我先回,點會冇意義姐,咁既話討論區問咩都冇意義架啦,個個睇法唔同呀嘛

本來就真心想睇生左果d有咩諗法,因為我都諗緊呢個問題
但愈睇愈覺得你地係生左覺得後悔跟住比人問兩問就覺得人地笑鳩你跟住就起哂鋼果d

冷靜d冇事既
爬到咁高為full pay 下一代讀大學咪悲哀
有生仔嗰啲到頭嚟未又係入老人院
我儲多幾球嘢住間靚啲嘅唔好?
涯得到係本事黎,加油。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞