生小朋友真係伏到仆街,將自己成個人生可能性摧毁咗….

800 回覆
3521 Like 163 Dislike
生著個連登仔夠頭痕啦

要做佢唔易架
其實生b嗰下 對個呀媽嚟講都係危險㗎
唔好彩嘅話連老婆都冇埋
啲基因好撚古惑
真,啲親戚成日問我生唔生仔
每次我都話垃圾遺傳病dna就要終結喺我呢一代
小朋友幾歲
IQ180,次次拎獎學金

公院會架,未必係嘈,你啲野做唔足,或者醫療進度有後人個嘅好多追得好貼,至少老人家老左好多野唔明白,醫生就同後人溝通。

帶去睇醫生同入院跟進係最大生仔好處黎啦我覺得
依家d人連拖都唔撚拍
同隻貓狗過世就算
仲講到結婚生仔咁長遠
Me victim too
都有啲check唔到 ADHD 讀寫障礙 過度活躍 弱智
呢啲產檢果陣以為正正常常 幼稚園果陣以為係曳啲 蠢啲 去到小學先會診斷到 照顧起上嚟都幾攰
母愛父愛泛濫 覺得唔靚都得意

利申:無生 但我對住自己隻狗都咁諗
其實真心好煩擾,日日係咁post十幾個story再懶感性野一段野
Post 唔緊要但咪日日post 啦
家用文化又贏
一巴星埋去
有時候見到d frd 親戚生. 見到bb都想生. 自己都唔細. 真係要生就要早. 因為要趁早生 好大時間壓力. 另一方面又驚 做錯決定 後悔一世.
一諗到生左即度有個好大責任. 多撚左個重擔. 最重要係 生左又要諗埋佢嘅人生. 依家我對未來好迷. 自己人生都已經頭痛. 仲要諗埋人地果份好多野驚. 生仔驚變左害佢.
未來嘅教育 就業咩都要考慮. 亞洲嘅小朋友真係好撚慘. 讀書又要同人鬥. 鬥贏左, 又唔代表就業好. 仲要驚佢壞. 哎. 有錢我都想移民再生. 可惜呢個世界都係捲

追post中
16歲屌大同班處女同學個肚

點拆
睇黎你計劃得好唔仔細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞