生小朋友真係伏到仆街,將自己成個人生可能性摧毁咗….

800 回覆
3521 Like 163 Dislike
如果生著個弱智 有問題 黑社會 殺人魔 內向仔 點算
你咁窮d仔女拎full grant都得啦
你戇尻架?

計過都知道要犧牲自己都仲要生又要怨?

唔係計時覺得唔駛犧牲自己咁天真?
學50-60年代放養囉
識朋友養4-5個都好輕鬆
唔去旅行, 唔補習, 好易搞店
全家用淘寶, 班小朋友不知幾開心
書都唔洗點讀
供樓已經要供廿幾年
仲要供多個小朋友真係痴撚線
正正常常 一個小朋友都供廿二廿三年
即係每供一個已經等如供多一層樓
所以住屋問題唔影響生育真係無人信
呢個假設仲要係仔女健健康康,平平安安,讀到大學
你先有機會駛呢筆學費

見到身邊唔少人,產前做哂檢查,結果個仔女都係有問題,真係好撚心噏
我選擇做放養大個再問佢拎家用既廢老
我面皮厚你吹?
放養就可以零付岀唔洗養唔洗湊?
你睇窮生同伊健財自左都唔生就知佢地都坃唔掂生仔遊戲
兩老大法啦 驚閪
唔好on9喇
非洲同印度嗰班生到全球都係
各位過多廿年全部J日非混血AV喇
我咪講左唔想付岀咁咪唔好生

生完又呻做乜

你生之前都知後果架wor
搞gay係神嘅安排
其實生仔嘅意義係乜野?
到我死,就當仔女係我嘅延續,但關我咩事?
如果話係為左人生經歷,咁成世人流流長,有好多其他選擇。
女士生仔又會痛,仲有風險會死,個BB未出世已經要驚佢有病,要驗哩樣嗰樣,病10個月咁,生完就開始失去自由同寧靜,所有野完全唔知為乜。

認真想搵人解答下。
供樓 層樓會係到

供仔 隨時未夠18歲 就意外冇左
條路自己揀,覺得咁大犧牲冇人逼你
難得連登無炒車嘅價值觀,其中一個一定係勸退啲人呢個時勢唔好生仔
明明向上流既機會就無乜,但啲人緊係要個仔女讀私校/國際學校,又要補習,學十尻幾樣興趣班,多多錢都唔夠。
生一個由尻佢讀普通學校,最緊要比佢由細學專一樣手藝/樂器第時就教練/導師去搵食咪得,最緊要求好佢正確做人觀念,之後由佢發揮,同埋而家正常生得仔既都有樓同有小小家底留比個仔。

我公屋月薪2萬單身,唔會諗生仔。
唔生仔財自有咩意思
full grant要做數先得
正常兩公婆做個垃圾aco 都full唔到
下 依個世界大把野玩 大把興趣
出舊錢 包養你隻funny做工人 都係一種樂趣啦
你肯定養到18歲就有個乖仔?
連登仔最希望老豆老母快d死
一蚊都唔會供養你
不過麻煩你繼續幫手交租交電費
佢地要涼冷氣打機同上網屌鳩你正廢柴生佢出黎受苦
咁人地就係簡左想要有做父母既經歷

咁一係自己生一係領養
逼埋一齊住已經係地獄
方法總比困難多 學下黑人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞