生小朋友真係伏到仆街,將自己成個人生可能性摧毁咗….

800 回覆
3521 Like 163 Dislike
大家見到紅色字user就上曬腦
2千個連登仇世人士 , 都唔夠7百萬人 , 連登真係少數
其實諗返自己細路嗰陣都算百厭
老豆老母放工返黎重要勞氣真係好慘
你接受到第時年老無依係老人院訓係床度等死咪得
生仔一陣生著個不孝子一樣都係咁
咁睇你點教仔姐,你係好爸媽嘅仔女點捨得你晚年坎坷
其實呢個想法好實在但係比較自私,講真你有自理能力使乜鬼住老人院,如果你冇自理能力就靠啲仔女幫你執屎執尿照顧三餐,其實都係一個負累
一係你搵好多錢, book定豪華安老院,不過問題就係當你有一日閪朦朦嘅時候,冇仔女嘅話究竟仲有邊個可以處理到你嘅事
多數結婚=男人搵到個女人肯做黃面婆打理家頭細務同生仔
女人就係變工人嘅開始
(唔排除有好男人肯分擔家務,但少見)
唔溝女唔結婚先係
其實養仔好平。
貴既係養老婆。
生黎把屁咩,煩到嘔
聽到傳宗接代已經想嘔
咪系

返工睇老闆頭

返屋企睇女人面色
自私有咩問題
俾咗咁多錢養大佢冇回報點解要做
你必須服從上帝
不要當墮落的惡魔Lucifer
男性要學習接受自己的本命
應當為奴為atm、為女性解悶、讓女性性快樂
這些是男性職責
是男性天經地義的義務
咁你又講得啱,我要求唔高,如果第日決定生仔,家用嗰啲真係唔使,我老咗陪我睇吓醫生,入咗醫院幫我跟進吓病情已經足夠
點樣為之值, 值既地方係邊可否具體講吓?
最近睇咗套爛片叫爆裂點, 劇情完全on9到震, 但有一個point 好明顯, 每個角色都會為仔女犧牲所有甚至乎會不擇手段去救仔女,亦因為咁好多角色最後都因為仔女既on9 行為而付出沉重代價。我諗呢D 就係隔離個post 話既做咗家長先會明既野。 基本上就係由小朋友出世既一刻, 你條命唔再屬於你, 所有既人生決定都只會為個小朋友最大既利益去做, 即使你個仔係十惡不郝都好,你都要保佢。

結論就係若果想自己人生仲係自己話事就唔好生。
啲有錢佬仍然可以周街亂播種,反正呢啲地方唔興戴套,啲女人又會照生落嚟
俾一兩球我都未必生
三球就諗吓
7,80後啲人又的確係死板啲 返工對唔少
明明一個人咁自由, 想點就點, 話唔撈就唔撈,
生嚟綁住自己咁就一世
除非好有錢, 咁就無野好講啦
自己廢就廢啦,自己無為個家庭努力,改變自己,仲要怨天尤人

Ps. 為你小朋友祝福
你戴套都係違反自然
完全明你講咩
你呢句同之前嗰啲都直情唔駛再解釋架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞