[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
Jon合格咪撚玩啦
海蛇係咪換咗演員?
俾少少福利emma darcy
如果係咁正氣
見到seasmoke上水應該講真相比Corlys知
製造啲張力
近排翻睇better call saul 要求高咗
邊個係Hugh老豆
今集得21分鐘
21?
應該雞蟲
今集串撚到哂軍備 嚇到獨眼龍180度U turn
Team black 都柒柒地
其實rhaenyra都唔討好,唔識做queen,體現唔到有任何治國能力喎。
Daemon 又on99
得Jace 做到嘢
Lord Oscar串到:想要軍隊就收聲
最尾曬馬嚇到aemond掉頭走 一集多左3條龍點打
原著應該無咁柒?
依套野唔係George Martin都有份寫嘅咩
放心 一定會nerf黑黨班人嘅智力
唔係點拍落去
同埋今集都show咗畀你睇Team black係可以直取Aemond 同Aegon人頭,畀人直踩kings landing遊一個圈再返Dragon stone都仲得
同埋跛佬真係好廢,做情報總監冇一次收到風同做野,Mysaria同Little Finger 屌打佢
其實暫時嚟講
劇Rhaenyra已經比原著好好多
跟原著嘅話Rhaenyra同Daemon差唔多成季唔使出場
因為本書中心思想係兩邊都係on9無能
只係問題係加咗戲份都係妹下妹下
呢季改編到咁邊個有治國能力
daemon已經做左地板啊豬啊狗都可以踩一腳,連oscar呢d毛都未生齊都搞唔掂。只係識虛聲恫嚇但人地試探反抗就做死狗仲差過原著robb,變左成人版joffrey
Larys上集比Aemond串完已經嬲到直程係反鳩佢
佢應該特登唔比Aemond知有龍 再落晒籌碼比Aegon
Aemond其實都差啲比Ulf釣到去Dragonstone 1v5
Inside the Episode - S2, Ep 7 有好多幕都冇見過
cut到on99
跛佬特登叫人唔好同Aemond講
1v6 仲有月舞
是喎

所以數下暫時而家啲龍
黑黨
Syrax
Caraxes(Harrenhall)
Vermax
Moondancer
Seasmoke
Vermithor
Silverwing

綠黨
Vhagar
Dreamfyre
Tessarion(Old Town)
Sunfyre(瞓緊)

實力好懸殊
綠黨仲要冇得玩sowing
team black 好快派膠

兩邊都智力低下
都幾肯定Larys已經搬走咗Aegon
下集黑黨殺入Kings Landing
Aegon 唔見咗
Aemond 飛走咗
S2完
比人感覺黑黨可以贏到尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞