[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
連登美劇po都係咁
再加上上兩集一致負皮好多人話棄
樓上就咁派個膠已經半劇透緊
睇到一半
班留君臨撚咁夠膽喺間酒館到鳩叫
但後期兩件都係259? 都係要靠Daemon carry?
劇透
daemon同vhegar攪炒完,hugh同ulf先25
個編劇咁拖落去起碼第5季先做到
唔好又搞個十幾年 八季 最後個季閪埋
幾時比番呢個男人我啊? s2暫時計係失敗

又話今集好好睇
除咗終於有多啲龍之外邊忽好睇
rhaenyra同white worm啲戲真係好撚難睇
White worm iq 爆表 鬼謀戰略100% 成功率 加智力>> 前中期GoT Tyrion
根本就唔合理(冇睇原著唔知係點)
white worm嗰邊要人傳人傳人傳人,喺酒吧仲要大大聲講個個都知black搵緊人騎龍,完全冇秘密
但係green喺自己地頭竟然可以完全收唔倒風,畀成班人搭船過dragonstone都冇人知
綠營收唔到風都算 正路知道Daemon 冇守家 Meleys死埋 正常已經可以all in起兵 叫怨婦Cris 同Vhagar埋black單 不過咁就好難睇
Daemon 今集7到比人當狗玩
Vhagar打完meleys要抖下 ser criston軍隊上仗死傷慘重 其實主動岀擊唔到 係aemond夾硬要佢哋打 team green應該係等緊lannistar同high tower軍隊join
君臨真自由仲可以自出自入
理論上兩邊仲係招兵買馬緊。

但今集最尾silver wing可以係kingslanding自出自入,水路俾sea snake 控制晒,white worm又識操控民意。team black直接派5條龍+艦隊打kingslanding都得。

下一季唔整到team black變弱智都幾難兜得返。
你放心 小說有個大nerf
個酒鬼做乜9
咁都淋到條龍
Cls
冇咗otto 守埸係差啲
所以你話國安法幾咁重要
派間諜去敵方大本營大肆宣傳但又要對方唔知

一定係所有平民都係忠實黑黨 連一個報串嘅人都冇
個人感覺Larys作為Master of Whispers
連Seasmoke有龍都唔比Aemond知
我諗就算收到料知道黑黨揾私生子都會照樣hold住
一個人馴龍成堆參賽者企咁近做乜鳩
食花生都搵命搏
逐個行上去試 一個死完先另一個唔得咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞