[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
簡直perfect, D&D依然係戰犯, 竟然冇咁樣拍
書個走勢euron 應該係其中一個大boss
編劇係咪偏心黑黨
是但一個流出都好過最終睇到既
書入面Euron係final boss咁樣,玩過哂個東邊大陸,絕對唔係劇入面嗰個on9艦隊大佬

套劇好多角色難寫落去就俾Dumb&Dumber鳩寫
Bold爺武力GOT趙雲,之後仲有機會管座城,劇就直接寫死喺個巷仔
黃金團明明係blackfyre留低嘅歷史遺物超強軍團,劇入面全部變炮灰
最弱智係Dorne個Doran死法
euron條友... 係大隻佬, 但係寫撚到豬頭炳日日想屌cersei咁
barristan冇咩好講, 太早被寫死
黃金團成班傻仔咁
doran嗰度問題係班女人接續唔到, 做on9嘢跟住成條線scrap埋
唉屌, 想自虐嘅話可以由S5尾段睇到尾
佢兩個應該係定咗婚?
mikasa至係azhor ahai
邊個係Bold爺,無印像
不過Euron好似最初出場都已經幾有舖排
無記錯好似係Ironborn加冠儀式
睇翻Ironborn喺Targaryen未黎之前都幾威
其實當時係佢地其中一枝揸旗
所以計落做最後一兩個對家領軍人物都合理
正路就應該人鬥人 靈界鬥靈界
俾翻凡人物理打異鬼前線
然後守住輪椅仔又好 搵人護住佢奇兵北上又好
總之等佢通靈神打異鬼真大佬
請問陽炎而家係咪死咗

咁咪冇伊耿II拎家姐餵龍一幕?
Ser Barristan
Queensguard of the dragon queen 七國最強劍士
睇得出編劇特登拖長黎拍係咪hbo 想搵多d錢

你殺我個仔我又殺番你個孫 兩個女人仲想講和當冇野發生過

個海蛇整船整撚左成季唔知jm9 最尾想講左少少私生子既野

去搵海盜講咁多廢話加場泥漿摔角做乜撚,好啦以為會有扑野睇又冇屌
呢條女 不了
一人去1次敵陣打和
諗諗下你咁拖法Dunk and Egg我怕拍到做Egg個細路標撚高過Dunk都有機
最近先知原來係知名trans activist, 即係唔係就咁trans, 係出咗名trans

臨時變卦十集要縮水到八集

Duncan可以期待下
定係無期望就唔會失望好?
8集已經又長又侵又woke,10集會係點
多budget多返啲戰鬥畫面,但主線結構都應該一樣
成季都唔知睇左啲乜
最尾果集仲要勁funny
何來咁多外傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞