[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
諗到Better Call Saul

Kim Wexler強勢之中有溫柔 能幹之中有調皮
近年印象中最好睇女角走唔甩
best girl
我覺得係啲編劇純粹諗住整啲fans service先剪got d片段落去(turn out冇人受)
根本就冇深究過啲劇情
200年後嘅事who fucking cares? 仲要係daemon呢種人
Dorne明明set得好靚 等龍女過咗海冇咁op
正路got係獅家想辦法籠絡Dorne同龍女打之後先打nk

hotd d人平均智力太低都權鬥唔到
咁個prophecy亦都係龍家世代相傳嘅...
Alicent同Rhaenyra都有聽個故仔, 但目前
睇Daemon好似見得最多個故仔
而佢亦都係兩王之父...
不過我又唔記得龍家傳人個個都會發夢, Aegon Viserys兩個應該唔駛父母教都會自動識個prophecy
本來係咁, 但係正傳嘅jaime自己都知dorne幾咁憎獅家, 根本叫唔郁
呢個亦都係GRRM自己寫出嘅deadlock, 佢應該搞唔掂faegon, dany反攻大陸/搵dorne呢條線(只係其中一條)

有一個位諗漏咗
下季the blacks 好似變咗係Alicent 送而唔係戰略成功,屌
Point 2 就係話本來Damon真係諗住自己做king
睇咗劇透先至”bend the knee”
The rings of power……
我知佢今集睇咗劇透所以唔再諗住做king
我想知嘅係到底之前發撚咗咁多集夢,例如屌老母,同今集個預言夢有咩關連
Alicent 出走以為有咩目的或引發其他事
屌突然又係kingslanding 出現真係呆左
原來古代已經識講pussy
我睇法係佢仲5050緊但個勢唔對路先跪
指意martell無咩用,征服戰爭以來就係戒賭大使永遠唔落注
連最貼身個次黑火叛亂都事不關己咁
連connington同意golden company反攻都無咩考慮過dorne
想問下今集Alicent秘密探訪Rhaenyra個地點
其實係Dragonstone定Harrenhal
唔啦 Aegon II啱啱試咗
唔係嘅話第七集啲私生子會燒唔死
想問如果想睇小說既
Kobo有無?
但我搵唔到
原文本來冇, 只係劇中daemon發太多夢, 根本冇必要, 同咩sheshe, trans一樣咁無謂
講開我亦都唔關心lohar係咪trans, 但係lohar jer住tyland呢下又係煩, 外交變成和親, 傻的嗎
反而細個版Milly Alacock就真好戲
啲人一開始仲笑佢個樣

佢真係做到公主嘅氣場同王國之光嗰種英氣
都期待佢遲吓做女超人嘅表現
淨係想知呢個角色黎緊有喵作用
Milly好有氣質喎
尤其係時裝LOOK
https://www.youtube.com/watch?v=3yOyW8IAxwc
佢用Matt Smith火花大過Emma
睇到第三句已經笑咗
又搵翻S8出黎BINC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞