[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
嘩 屌你老母
呢季就咁完左呢季悶到仆街
集集9成時間都係拖劇情
幾撚時先第三季
都係唔撚打女人和你非 dllm
未睇 好睇嗎?
睇到屌出聲
Imdb 9.3分 好唔好睇自己判斷啦
雖然係喺度拖,不過我覺得今集啲文戲好好,同埋做到啲氣勢出嚟,個人覺得今集呢季最好
今集得35分鐘?好驚睇左tc版
今集應該60幾分鐘
唔該巴打
垃撚圾的got hod
Hod啲導演編劇垃撚圾
等連鳩幾兩年,10幾蚊美金個月拍啲咁嘅嘢出嚟,屌你老母啊hbo
一路睇一路望住個時間軸都feel到唔對路 仲要拖到幾時
仲以為會做到Rhaenyra 坐上皇座先完

做乜9 Helaena做咗3眼烏鴉
仲以為一直都係個呀伯做緊
仲劇透咗Aemond 下一季佢係邊到死同埋Aegon做最後贏家
咁就應該變咗Aemond推Helaena落樓

Hugh依家個設定係充滿勇氣同正氣
肯定係Ulf條仆街說服咗Hugh一齊叛變
唔知最後會點寫到佢地一齊叛變

BTW Jace係咪應該係下季第一個死
瞓咗未睇
Daemon出咗Harrenhall未?
出咗Harrenhall門口
Colys 架船整咗成季終於整好
集集都係個個scene repeat 到呢

如果呢季好似原本plan咁有10集
呢集第8集可以收貨
但season finale就唔合格lor
講得好

睇形勢之後幾場杖可能連續打
Gullet/KL/ Honeywine
Jace 應該凍過水隨時關埋Ulf事
Otto 我估比 Beesbury/Tarly 捉咗之後打Honeywine
可能代替書Maelor比人監生撕開

聽講咁季HBO臨近收購冇放Budget仲要Cut集數
但係等咗成季都未打交真係好無癮
如果呢季唔係拍兩年我會易接受啲
下季打未呀
咁就完
Got唔計s8好睇過呢套膠劇多多聲
唯有呃自己話
呢季係因為罷工+疫情先搞到咁
明明S1都正正常常

GOT S6 S7就算冇原著跟 都仲好過呢季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞