[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
Cls
大概係發現自己心底裡唔想做King
只係一直想得到Viserys(以至Rhaenyra)嘅尊重同認同

同埋最後一幕佢應該諗翻如果當日冇鬥氣 有喺度陪Viserys
Otto就唔會叫Alicent乘虛而入再離間兩兄弟
之後佢哋關係就唔會咁差
細個勁charm估唔到Milly仲做得好過Emma
編劇差啫 演員兩個都好好啦
我覺得唔講吸引啲而家知曬daemon 啲底牌
對白好一兩句已經交代到
不過今集Matt Smith 啲演技真心癲
留名等睇rhaenyra再次cosplay成修女潛入king's landing同alicent做愛泯恩仇

希望可以加多段daemon同viserys夢中做愛
matt smith演技DW一直都癲

可惜係佢接個啲戲都bomb
yes

Morbius聽講係amy氹佢入荷里活
估唔到佢全炒 不過Daemon個角色係接得好
daemon發夢同老母扑嘢搞大咗老母,醒咗同harrenhal阿伯自白
阿伯覺得佢好慘,情不自禁開始打車輪
細個就嗒阿叔糖
大個啲就主動食kingsguard
結完婚就搵情夫中出生幾件
老公死咗又即刻嫁阿叔再中出生幾件

然後突然同我講原來佢都鐘意女人
認同, 套HOD 無晒GOT 個感覺
D 演員全部好努力好努力努力咁演
但過晒火, 無乜個角色內心係做緊乜咁

上面有人讚Matt Smith做得好, 但個人感覺上FEEL唔到....
全部人都好平面咁做緊套戲
等左兩年比啲咁嘅野我睇
真係屌佢老味
Look!!! Rhaenyra I found your husband learner
點解我覺得有可能
一隻半隻,無所謂啦
mon hunt 轉隻色改少少當亞種
seasmoke當係蒼火
真係無得怪人父權社會
睇下alicent rhaenya兩件八婆
郁d就坐係度emo 郁d又錫 郁d又扑野
一個仲傻撚到單丁走入kings landing
男人點敢將個權威交比佢地
諗橋 外交又係jace同aemond諗曬
集集係度講女性地位點低點慘
男人周圍挑起戰爭 真係得啖笑
LGBT
黑人騎龍 BLM
on9 棄劇了
team black 仲有幾個角色行為邏輯心理描寫係完滿
Jace Baela Rhaena sea snake
team green 近乎全滅
得返Aegon 同Larys
Otto老狐狸都還好,但係咁耐都冇動作又唔多合理
Rhaenyra震官威都柒過人
咁走去摑人 真係唔識架喎
你叫守衛拿下佢 再要脅革佢職
"undermine me again and I will 嘟嘟嘟嘟"

Cersei正確示範:
https://youtu.be/6Pvlylkpv6A
Team Cersei
國家昏亂有忠臣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞