[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
真係幾刻意
前面以為佢係貼地描寫君臨老百姓但原來係鋪騎龍
對呢兩個角色冇咩感覺
神職人員係唔會理呢d俗世理由,只會更衰。佢地都唔care要serve 黑定綠

你見佢解釋都係從神嘅角度出發,講係神嘅意旨,用返神嘅理由反駁
今集個劇情終於郁返
daemon 發完最後一個夢

其實只要做到基本野就夠
white worm 句句劈頭一開口就話自己貧賤出身知道small fork諗咩,好L煩
而家見親rhaenyra個痾屎唔出嘅樣
同white worm永遠一樣嘅語氣同表情就好想fast forward...
呢條線無論係演員劇本定對白定上集啲左膠嘢都好差
如果係同主線角色有交流嘅話可以嘗試比佢哋爭取做啲細任務 想贏返聲譽或者地位但係無奈次次都俾綠黨無視 最後見到呢個機會先有心理掙扎
咁大權力?
有信心white worm說服到佢地
Good Point
又或者前面巴打講描寫君臨老百姓一面
不過多幾位,之後死剩佢哋
至少冇咁唐突
可唔可以解說下Matt Smith做乜要斬左果個人
我又睇到1999
因為Daemon想Willem Blackwood馴服班領主暗示做乜都得
最後Blackwood拎住Targaryen支旗侵略Riverland
破壞晒其他領主啲寺廟 屠殺村民要脅Bracken投降

Oscar太後生要做啲嘢令Riverlands領主信服
所以要Daemon殺咗Willem謝罪
班領主信Oscar自然就出兵比Team Black
堂堂親王俾個𡃁仔食住
1. Queen始終係好人
2. 班人都9成9死,教嚟做咩
你有求於人而且有錯在先
師兄做編劇可能更好,
我都係咁諗, 直接清洗咗私生子,
綠黨就算想搵都無人可用
你呢個point好, 奪取君臨咪即係焗自己變守勢
Tyland Lannister 叫做有治國能力呀
應該講緊七國歷史(前傳小說)嘅原著
唔係冰與火之歌(正傳小說)
jace靚仔到癲之餘
我覺得佢好好戲

今集_佢老母嗰下做得好好
我睇呢幕嗰陣個心情係同jace一齊嬲緊佢
個心有少少想一啖咬死rhaenyra算
1同2矛盾
Reddit Finale有Leak
Twitter好多Leak clips,大家睇路
咁我決定下星期一晚先再入呢個post

當人試過一次GOT 比人leak 左全季,勁後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞