[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
Ep7咩事咁高
millie同每個演員都好有火花

aemma死嗰集已經做得勁好,當時都係e02
對住visery又做到嗰種憎佢老豆又好痛心嘅感情
就連alicent 都係因為佢先咁多人ship佢地

對比Emma佢一返kingslanding 嗰集已經覺得佢虐老咁搞visery

mysaria 又係夾硬嚟,嘴埋落去都冇feel

daemon仲慘,期待咗成個season 最尾嗰集重遇返
又係交唔到戲
我都想問 有冇人知

又三眼d fd?
Daenerys被on9 Jon背叛慘死
而家HOTD2咁樣宣布Daenerys係預言中嘅王子
真係好諷刺 證明S7,8 拍得有幾爛
我無睇書,不過估應該係Green最後贏,因為GOT 時 Targaryen 已經無 the song of ice and fire 嘅預言。
最尾jurrasic park 係幾好睇
證明啲觀眾要求其實已經好低
有少少嘢睇就畀10分
理論上 得返兩季嘅話 應該s3 同s4頭半季就要係咁打仗了
預言係劇加既,書無
原來係咁
最尾嗰集係咁易睇下vhagar 燒sharp point 都應該滿分
HAVE- DRAGONS
係 唔係盲反lgbt
係官方唔識玩cp
兩個gay力, chemistry都唔夠
分分鐘你搵Millie配Mysaria會係另一種感覺
Emma D'Arcy一出場霸氣生仔都仲好likeable
s2慢慢比佢低b行為蝕曬好感
上季個節奏就三四季差唔多
佢按呢個節奏拍8季都得啦原本呢段廿版都唔知有冇啊
下季
Rhaenyra入到君臨
我當佢嬴啊
然後每季季尾
第四季
Cole
死個場仗
第五季
龍騎士變節

第六季
Demon Ameon攪炒

第七季
Rhaenyra死

第八季
Aegon即位

啱啱好
https://www.kobo.com/hk/en/author/george-r-r-martin

有啊
我都諗緊買唔買
拖劇拖到頂唔順已經劇透哂自己
4條龍
agree 啲cp 全部on99

今季係咁迫人睇嘅alicent 同 ser crispy 勁唔make sense

jace 同baela 我唔知係咪要有路
因為佢兩個完全好似陌生人咁

還返嗰陣好有feel 嘅millie x daemon 俾我
會唔會有中文版?
見全部都英文
想睇晒權力遊戲同龍之家族
咁又冇, 只係咁啱冇權大嘅後人
HOTD冇錯係提過哂六王國嘅great houses但係都唔係個個都出過場
old town嘅話應該係tarly, 都好似未見到

以上減起碼一半先好
但係戲還戲, 女王同rogue prince成人期係咪咁close呢, 我唔係好sure
daemon有咁專一唔係好信喎...
我覺得Milly真係好戲過Emma 後生rhaenyra挑逗Cole果場戲好正
Blood and cheese跟原著拍我諗會好正,got都大把血腥戲,唔明典解會搞成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞