[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
嘩屌
本書冇寫根本就唔係可以excuse佢寫得差嘅合理理由

冇寫咪冇戲份囉,唔會影響個受歡迎程度。GOT James一樣有兩季冇戲份,一樣做到最受歡迎嘅男角之一

如果要自己作,咁就有責任要寫得好d 。成條線係咁發夢,冇咩推動劇情,就e7先有pay off

而家佢夾硬發咗成季夢,個效果仲衰過照原著skip佢唔出
Who's James?
D流出比人刪灑??
串錯Jaime人頭插城牆
skip咗仲好囉
由行動選擇對白比觀眾自己諗

好似第一季佢收到大佬派援軍msg之後暴打傳令兵
全程冇講過野
最後又係不停準備大戰
個個好嬲,磨晒刀,龍叫聲下黑畫面完結
同當年The Walking Dead季尾一撚樣 Negan終於霸氣出場 諗住果集就知道邊個會俾佢監生扑死 點知Negan扑死個劇集攝影師 邊個死要等下一季先知 俾人屌到上天花板
Daeron都未出場啦, 算啦
咁就完….
完左未 等我可以一次過睇SEASON2
Woo
呢套又係,當年真係俾美劇呃到有PTSD
睇住第八集流出真係又屌一聲
我都曚查查, 原來
真係8集
我屌
咁我S3先重睇算喇, 無謂嘥時間
重睇s3e4 got
jeffery講故仔劇透左rhaenyra 結局
s5e9細路女都有提
不過joffrey開場第一句就劇透反應唔切
咁好心機睇S3
都係好過成個HOTD S2
兩年後再見
咁其實喺ASOIAF正傳(開頭係Robert在位時)已經講咗好多之前嘅龍家王朝歷史, fire and blood只係前傳啫...
黑火叛亂都係㗎, 可以留返蛋仔嘅戲度做
第八集出咗

季頭到季尾都仲鋪緊 0戲肉就咁完咗
Alicent Rhaenyra仲想見幾多次我dllm啦
Daemon講Winter is Coming真係嘔咗出嚟

編劇真係好勇敢 出到街肯定畀人屌柒
今集得35分鐘?
今集似季中嘅Finale多個全季finale
又setup 緊大嘢
但真係好拖戲
正正常常嘅
但係我寧願佢整七集都好過咁樣完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞