[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
唔知邊度聽過係one off event
都係睇邊樣啦, 因為龍火/魔法火/wildfire出現過幾次, 都係特殊情況
wildfire嘅話係必死(aegon 5同埋另一個王子飲wildfire死)
龍火aegon示範咗
魔法火dany示範咗
M&B, Bannerlord同CK2啲ASOIAF mod好正
正式原廠game可以唔使諗
華納出咗名淨係出垃圾mobile game
佢一季有一半集數都係垃撚圾
與其俾佢每星期煎熬一次不如等到S4先一次過再過
不過分分鐘腰斬都似
每禮拜吱牙膏咁推劇情真係好難頂
不過一次過睇惡靈古堡loop得仲明顯
pick your poison
m&b 同ck2係咩黎
最近睇完house of the dragon成日彈got隻mobile game啲廣告出嚟
一啲都唔吸引

ubisoft出乜鬼左膠黑人武士吖
用arya做主角出隻assassin's creed好過啦
啲IP Game全部都係換皮VIP戰力game
好似角色設定係男人黎? 只不過搵個變性人黎做....
而且係知名變性人
頹劇冇人理
大家下年Dunk and egg再見
垃圾到咁無咩好討論
清知唔知ck3有冇westeros mod?
有啊CK3 AGOT
但未有狼同龍
原來早兩日更新咗有龍
有龍係咩玩法當係knight?
即係揾嚟try try先
岩岩睇完
想問下

1. 點解個女巫突然變左Helena???

2. 最後個幕有個黑人公主(醒唔起邊個) 喺個大草原咁跑 見到條龍食緊人??? 即係咩意思??

Thanks
2. 可能鋪緊個公主會馴到條龍

個公主追龍呢幕又係好燥
追咗三集,集集都影住佢喺大草原咁跑,到最後影住佢見到條龍就完,完全冇payoff,起碼都拍到佢馴咗條龍丫

呢個season所有野都冇closure

等食花生
要負皮上網睇大把
咁多時間寫負皮不如寫書啦
Oh sweet summer child 我唔覺得佢有生之年會出TWOT
成篇blog都係講 Maelor
https://georgerrmartin.com/notablog/
佢真係IE成季播完咁耐先慢慢抽返第一集嚟講

想睇佢寫下Alicent / Rhaenyra啲問題係咪又要等幾年
佢ep1岩岩出果陣已經講過一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞