[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
Night King有排都未行到過嚟驚西咩
發夢見到Daenerys好重要咁,
點知最後一嘢比Jon snow吉死左

fuck Aegon
龍唔係最強武器
只需要搵一百條友去Braavos 無面人學師
講真GOT拍爛尾
而家個夢提返Daenerys有撚意思咩
變左做個笑話如果你GOT拍得好
Daenerys終結Night King
咁我覺得你出呢幕就超級正

咁好提大家預定心情
GOT S8 VS HOT S2
大家點揀?
我會睇GoT S8
紅色彗星係到GOT劇第一季同書出現過嘅情景,書到唔同角色都覺得係唔同野嘅徵兆,其中一個包括長夜/ Azor Ahai
There will come a day after a long summer when the stars bleed and the cold breath of darkness falls heavy on the world. In this dread hour a warrior shall draw from the fire a burning sword. And that sword shall be Lightbringer, the Red Sword of Heroes, and he who clasps it shall be Azor Ahai come again, and the darkness shall flee before him. Azor Ahai, beloved of R'hllor! The Warrior of Light, the Son of Fire! Come forth, your sword awaits you! Come forth and take it into your hand!

—Melisandre to Stannis Baratheon
酒紅面嗰個擺明係Brynden Rivers嚟
請問講左咩
諗諗吓HOTD最多都係睇完唔知睇過乜
但係GOT最尾圍圈傾計真係史上最垃圾情節之一
留低嘅衝擊同創傷實在太大,成世都記得
查實我就唔明佢做咩好似著重要連番GOT咁搞到拍段發夢個D搞到肢離破碎
呢本野明明最啱拍係當有龍既ROME咁拍咪啱
失尻望, 睇書算
曾經覺得got s8已經係下限
今季係on9到要質疑編劇既智力

got s8爛得黎都可以話無書跟/d&d一意孤行埋尾搶地位,呢d場外因素影響
今季有書抄你都要鳩編,為左壓住個劇情推進翻咁cut情節,發覺cut得太多就作堆水平極低得班編劇先明既情節出黎
仲未計厭男發夢隨意門呢d一集中隨處可見既出戲位
上季已經覺得佢啲戲垃圾

最尾luke死嗰下明明木口木面
但由連登到外國公海都不停吹奏

我覺得emma真人係好man好型, 同rhaenyra係有個反差
不過就咁講完全投入唔到rhaenyra啲心情起伏

可能或多或少同個劇本太垃圾有關
泥漿嗰下真係痴線
而家只想睇雷妮拉下場係咪好似原著咁慘,呢兩季洗白到咁
S8
有得笑下同有Jaime
long night果集可以抹mon
原來個女海盜是個boy女演員反串做男
好亂呀,即係依家個角色生理上係男定係女

我以為佢係女戰士,有威望先有wives

但係如果係男,咁佢同獅家男成段都係死基佬情節又gay摔角又想配種
喺套劇入面都係女吓嘛
唔係點會叫個lannister屌佢啲老婆
你夠progressive 我都以為係女人有女老婆
但套劇係用he/him
斷估hbo唔會放pronoun入got
之前話可能要4-5季先完
啱啱公佈咗第4季正式玩完
仲好唔洗再拖

其實呢套垃圾劇而家腰斬都唔過份
會唔會係Oberyn, Dhaario situation, 開放到同人share 老婆
佢邊個位反串

唔怪得睇到成個腦問號
以為佢叫tyland扑野,之後又話自己有好多老婆

呢幕真係好多餘
佢嘅意思應該係你啲基因好
幫我屌吓啲老婆借個種啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞