[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
感謝解答
可摸耳企開少少

果個鐵匠同酒鬼 前幾集都有兩個戲份
傻都知佢地會騎到
應該影咗個選拔先 再倒敘講番兩個人背景就冇呢個問題
1集濃縮成20分鐘,幾正
其實日本黑妹真人幾靚
你google佢ig睇下
希望真係咁
希望綠后游水都有意義啦
有幕去到森林得個及肩Close Up
幾驚佢轉場又除晒搵另一條佬扑野
好在無 唔係又浪費幾分鐘
神職始終有啲地位
係得Cersei先咁癲姐
問題係Tyrion係貴族出身兼且飽讀詩書
White worm只係平民兼whore

你話騎龍呢啲比較講求天份嘅嘢
平民叻過貴族都唔奇

但古代資訊唔流通
平民都係軍師 智力120真係講唔通
不要再說了
等我仲期待佢同阿伯野外露出執番劑
好撚大果隻本身係老國王條龍黎?同埋揸船果條阿伯冇龍既咩 佢d仔女同個孫又有龍
揸船嗰個梗係冇,佢老婆有,所以啲仔女全部有龍
之前好似有講結婚,都係為咗佢啲艦隊
比著你燒左頭幾個你仲唔走咩
其實我諗緊佢同Ironrod講果段野係咪佢有意隱瞞Aemond
但點解Salt and sea黑鬼
嘅私生子 又有能力騎龍
Velaryon 家族應該同Targ甚至其實Valyrian聯姻過,所以可能有少少血統,或者可能Addam/Alyn 母系有血統
Otto 都要整死佢 就知唔簡單
同埋家下其實都係提供策略喺文宣群眾擅長嗰方面,唔覺得有咩爆錶 你話之後打生打死都有計謀就係
Otto係邊集講要整死佢 唔記得咗
有政治正確Buff,智力X10
之後應該好似龍媽個黑女咁比人殺?
s02e01佢偷渡比Daemon截住果時講
s01e09 佢收埋Aegon Oto同佢講數 應該果時開始想整死佢
艦長解釋咗「我真係唔知你老母係邊個」,日本妹又係咁講成個house叫雞生到野仔周街都係,當解釋左架啦😂
應該唔係Otto黎,我記得好似係Larys,只係White Worm誤會係Otto落order
倒敘變咗冇鋪墊嘅話會令人覺得忽然
其實敗筆位係佢前面同其他人物冇乜交流導致嗰條線好刻意
呢方面唔清楚
Worm 自己講當係
果時Larys 有權力未?講講下條友幾仆街
開頭又搞Alicent,換走佢身邊人
家下又瞞住情報
好似一路J Alicent對腳一路講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞