[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike
男人終意J女人腳有咩咁變態,gay lesbian先叫變態而家變左正常人
deamon發夢真係要飛住睇
咁變態佬都可以有個不幸嘅童年嘅
睇deamon條線睇到觀眾懷疑人生
對白怪 同條女又冇啦啦咁友好
睇個外表同成個Package架姐
又敲詐Alicent又弒父殺同族
daemon唔怕綠帽囉同埋睇唔出佢真係中意rhaenyra到會呷醋

https://youtu.be/Xc7VXqjK_6g
今集解說多咗負皮應該因為呢幕
佢祖先出左場未
兩過都屌過,即係玩得3p
一路已經出緊
今集開頭有影獅家軍隊

仲播埋Rain of Castamere (Red Wedding op)
Team Black 除咗jace冇個正常

rhaenyra全程都唔知jm9
我寧願佢cut the tongue out 都唔想見到佢唔夠人講一巴車落去,完全唔討好

反而team green兩個queen被人包圍會鄧佢地緊張,helena好慘,本身已經唔鍾意啲低下階層

daemon嗰條線完咗去啦好嘛,見返啲死人講返舊屎又係唔知jm9

開始明點解GOT會爛尾,明明依家跟書拍都on99咁,唔好講當年冇書兩條友仔真係亂9咁拍咗個ending
Vhagar老婆婆越老越霸道
Meleys 人龍合一 默契 忠誠
Sunfrye bb又乖又可愛還返比我
Seasmoke 任性總裁一定要得到想要嘅人
Caraex 妖氣邪氣迫人 似足Daemon
Sheepstealer 鍾意玩捉依因

法國hotd龍嘅角色魅力仲高過d人
佢係想試龍血無咁濃既得唔得
呢3個始終都係由直系女王生出黎,點都唔會淡
反而HOTD幾肯用啲唔同嘅色同明顯好多嘅家徽多過GOT
其實主要問題真係因為原著係呢個時間點真係冇咩比Rhaenyra 同Daemon 做,編劇夾硬要作但作得唔好
點解要cut nettles
隔住個海都可以做情報即時流通
完全諗唔倒有咩合理嘅解釋
做咗6集,實際有意義嘅劇情夾埋都唔知有冇3集
睇到有啲燥
編劇技巧問題 想發展啲人出黎接劇情
但前面啲舖排都係行行企企同傾計
兩樣都冇
齋睇劇呢集之前根本唔會senses 到Addam is Corlys' bastard
淨係知Alyns係 同埋以為佢地係稱兄道弟咁親密
點知真係兄弟兼both dragonseed

鋪排得好差
如果我係編劇 會咁改編
應該一早就俾addam出黎
當係Laenor Velaryon當初鐘意既一個小朋友
俾佢玩下條Seasmoke 同條龍本身fd底
之後riderless期間一直有餵野俾佢
好過咁核兀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞