[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - The House of Dragons Season 2

708 回覆
9 Like 1 Dislike

提提大家 魔戒 Power of the Ring Season 2 今個月尾出
應該可以再創下限
到時大家就會覺得HOTD都唔差
心情會舒暢好多
睇完

做乜鳩winter is coming 呀
係咁既話我睇GOT得啦

屌那星
D夢係話畀戴蒙知佢一直想做王,但做王其實唔係佢想像中咁好,再加上預言女王係註定,所以說服到戴蒙轉軚
封信有講咗戴蒙已集結大軍,所以先擔心叛變
咁一早聯絡應該講乜,都未有大軍,講經?
Got冇得睇龍打龍
coming到呀Jon 果代先到
真係高演技咩
Rhaenyra d演技好垃圾喎
永遠講野好似打唔開個口咁
情緒剩係得瞪大對眼或者嬲
上一季已經咁覺得 milly同matt smith勁有chemistry睇到心跳加速
一換emma即刻好似熄左火咁完全feel唔到佢有幾desire daemon
Daemon 夢見三條細龍個個係Daenerys?
防叛變唔係應該防範於未然?
一早寫信講daemon集緊兵但係提醒佢有機會叛變唔係先正路?

如果集完兵daemon真係叛變先係講經喎,叫女王嚟做乜?燒到全部軍隊變燒豬,定當場拉daemon出去斬?
根本唔make sense
兩個女人演技都差,仲要咁樣夾硬安排同場鬥戲。
或者當初都有書信但冇拍出嚟呢,而家有大軍所以女王飛去收割
唔... 其實winter is coming唔係狼家幾千年家訓咩, 雖然龍家傳人真係唔會特別記住人哋呢句嘢
例如, 龍家有冇咁得閒研究其他家族有冇valyrian steel兵刃, 應該係唔會...
Rhaena 似又claim 埋 sheepstealer, Team black 牌面根本贏緊. 即係第三季會有twist 先有戲做?!
利申:未睇過書

IMDB個評分走勢
Queen Alysanne(Silverwing上任rider)去參觀Night’s Watch
然後寫信比King Jaegaerys 話好奇怪Silverwing唔肯載佢飛過牆
話從來未試過Silverwing唔聽佢話
同埋佢覺得night’s watch唔知邊個城堡個vibe好陰森好想快d離開
好似就係Bran佢地越牆個個棄置城堡
應該係冇錢拍龍 今集d cgi流流地
Vhagar燒sharp point就冇貨
泥漿摔角就多多都有
講真,6.4分真係已經比多佢
Blood and cheese 唔駛cg,原本係好好拍,改撚曬劇本拍到咁
係啦
一諗到同Song of Ice and Fire有關,而Night King部處咗幾百年最後勁兒戲地一晚收皮,HOTD就算再好睇,都只係得啖笑,班友打餐飽嚟托柒
發夢係可以,但實在太長,有幾次夢見到黑人老婆,又發到Queen人頭落地,等等等等都唔係必要,直接發佢呀哥同佢傾話你只係故事一部份,你唔乖就成全唔到預言咪算。
ASOIAF... 或者自從GOT第一季... 就有個規律係人物命運(GRRM嚟講)同成唔成功冇必然關係
你咁講好似睇過三國然後認為劉秀光復漢室係嘥氣
A小姐無啦啦擰轉頭咬手指
兩個冇當場磨豆腐,已經唔係女權片
同一段磒石畫面係咩嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞