香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
咁人地有小朋友,要大人睇住,一陣有咩事你係咪賠返個仔比人

CLS....航空公司自己搞掂佢啦, 關其他客咩事?
咁你要問UO+地勤邊度有錯喇
正路改機型
出登機證個時都知
要啲客上到機先換
似UO大話冚大話
求其上Flight radar睇
9/7-15/7同一班機UO690都係用同一款Airbus A321-251NX

係 Flight radar 錯
屌都話俾左錢揀位,如果唔係乞兒UO唔係咁回應啦
無辦法 得佢最平
鬥快坐
呢個解釋聽完更加頭都大
轉機型改位唔係check in果陣已經知?
首先我就唔信uo會咁好死轉機型就免費將緊急出口位就咁俾出去
當你真係免費轉左果家人去出口位
check in 時如果編左去出口位
地勤唔係出boarding pass時要確認坐出口位嘅人啱唔啱regulations?
理論上果陣已經知有兩個未成年「小朋友」 唔坐得要轉位?
就當你check in果下唔知要轉
或者人地晨早online check in自助寄行李冇埋counter
Boarding時班crew都應該知要轉位啦?
有咩可能上到機坐低埋先要再調位?
點睇UO都有問題喎
咪就係UO 賤囉

航空公司安排失當要求補償係正常

全世界都知你落左機就當啲客死,咁實即場嘈

點似大婆CX, 啲客落機後搵CS, 大大方方萬萬聲咁派miles 做補償
即係根據UO解釋,嫌犯家庭本身都有book咗一排連位。但係UO更改機型,所以嫌犯家庭嘅連位變咗extra legroom緊急位

但係航空規例又唔容許未成年人士坐緊急位,所以嫌犯家庭就被地勤安排臨時坐受害人家庭book咗嘅位

機上空少空姐on99唔識得係現場解釋清楚畀受害人家庭聽發生咩事,所以引起爭執

不過就算係上述咁講,UO更改機型同埋職員解釋不當,都係垃圾㗎啦
當真係大家有俾錢...點解要人地就佢?
人地超賣晒 繼續閪都得 睇下d人底線係邊
出boarding pass時佢哋會唔知咩人坐緊急出口?根本地勤check in嗰下見到就要換位,點解會上機先換?
咁實係print曬boarding pass之後突然之間要換機,一定係咁啦
無科金 一早就屈9左一家4口
uo自己身有屎 根本2邊都有科金
我唔介意幫佢睇住個中學生細路呀
反正等多兩三年就扑得

下次可唔可以叫個中學生坐我大髀?
咁無人叫間公司咁鳩 要人比錢揀位
成篇野都似作
轉機型 我唔信系統睇唔到 check in/寄行李 都會同你講
就算你網check冇行李 登機前都會call 你去櫃枱同你講
一家4口科左金 睇清楚先啦
要推大灣航空
你個小朋友關我撚事?
嘩係喎好危險喎
咁UO應該好似踢盲人落機咁踢撚晒佢哋冚家落機啦
好常見
但冇理由要到上機先通知人唔坐得exit row要換位
UO 今次攬曬責任上身

但乜柒補償都無

依家「霸位」嗰一家四口仲要被放埋相上網

其實可以告UO

因為整件事都係UO 「安排」
有冇UO690乘客講下係轉咩飛機?
只係轉機型啲位唔同曬無啦啦up咩grade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞